Doładowanie PGT na TB2207
-
- Obserwator
- Miejscowość: Kraków
- Auto: Punto GT
Doładowanie PGT na TB2207
Witam parę dni temu zapodałem do mojego PGT Turbinkę z Nissana 300zx ,turbinka to Garrett TB2207 turbinka w bdb stanie wszystko wjechało na swoje miejsce nowe uzbrojenie turbo węże itp. po odpaleniu wszystko jak najbardziej oki MBC wywalone pierburg tez ładnie chodzi ładuje 0,4 bar ,oczywiście wszystko na seryjnych gratach i mam pytanie jak podepnę MBC to do jakiego doładowania mogę go podciągnąć ? chodzi oczywiście żeby to było w miarę bezpieczne , może ktoś coś wie orientuje się w temacie ? Z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam
-
- Spamer :P
- Miejscowość: Mysłowice
Re: Doładowanie PGT na TB2207
poczytał bys troche forum to bys wiedział
ładuj ile chcesz i tak ci paliwa braknie wiec nie boj sie nie odlecisz
ładuj ile chcesz i tak ci paliwa braknie wiec nie boj sie nie odlecisz
-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Warszawa/Płońsk
kup wydajniejsze wtryski i pompe paliwa, ecumastera det2 i daj to komus do wystrojenia
większy IC i luźniejszy wydech tez by wypadało załozyc
większy IC i luźniejszy wydech tez by wypadało załozyc
http://www.facebook.com/punto16vT" target="_blank
- BARTEKcoupe
- Miejscowość: Skarżysko Kamienna
- Auto: Inne
Seryjny ebc ładuje tylko 0,4b czy mbc ustawiłeś? Na seryjnych wtryskach to nie poszalejesz na pewno
bez egt czy afr to trochę jak wróżenie z fusów.

Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss

-
- Obserwator
Podkręciłem go na 0,5 test potem 0,6 potem 0,7 dalej jest ok dałem 0,8 to tak mi się zdawało że zaczęło brakować mu powoli paliwa ,zostawiłem na 0,6 .Muszę jechać gdzieś sprawdzić AFR.
- BARTEKcoupe
u mnie też auto niby jechało jak dałem wieksze doładowanie na k14, ale egt przekraczało 1100 stopni 

Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt

-
- Obserwator
Ok no ale na jakim doładowaniu było egt 1100 ?
- BARTEKcoupe
już dokładnie nie pamiętam, ale jest to mało ważne bo przy twoim turbo wartości te osiągniesz na mniejszym doładowaniukielek89 pisze:Ok no ale na jakim doładowaniu było egt 1100 ?

-
- Obserwator
No nic oby się nic nie stało jak tylko dorwe hajs to jadę sprawdzić EGT i AFR ,dzwoniłem do goduli bo mają teraz siedzibę w Niepołomicach czyli mam do nich 5 min drogi i samego afr i egt nie sprawdzą no ale powiedział że będę musiał dać auto na hamownie i oni przy każdym pomiarze a jest ich 5 powiedzą mi ile jest czego .W sumie wolał bym żeby mi ktoś sprawdził samo AFR czy tam EGT no ale nie znam takiej osoby , no chyba że jest jakaś osoba na forum lub jakiś wasz znajomy co jest z okolic Krakowa ,Niepołomic,Bochni co by mi to sprawdził ?Pzdr
- DeviL
- Punto2 killer
Napisz moze do ziuzia , zapytaj o cene i Ci sprawdzi ,a godula to sie sam osmieszyl stwierdzajac ,ze nie ma sondy afr/egt podstawowego elementu do robienia chipsuf 

Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a 

-
- Obserwator
No widzisz tak mi powiedział a też myślałem że to dla nich nie będzie żaden problem ! No ale się niestety myliłem .
-
- Obserwator
Witam jak na początku tematu pisałem zamontowana większa turbinka układ wydechowy 2,25 , blow off , MBC doładowanie 0.6 bar już śmigam jakiś czas wszystko jest ok przy większym doładowaniu brakuje paliwa ,więc nadszedł czas na pompę paliwa i wtryski , pompę paliwa odkupiłem od ziomka za grosze pompa z Fiata Coupe 20v Turbo i teraz się zastanawiam jakie wtryski ,ziuzio mi pisał że jakieś z volva 280ccm same się przyswoją i nie trzeba stroić starczą do jakieś 1.2 bar , Co proponujecie jakie dokładnie te wtryski z volva pasują do PGT ? Z góry dziękuje za pomoc .Pozdrawiam
- chemmist
- Zaawansowany użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
jakby co ja mam z volvo wtryski na handel, ztcp 310cckielek89 pisze:Witam jak na początku tematu pisałem zamontowana większa turbinka układ wydechowy 2,25 , blow off , MBC doładowanie 0.6 bar już śmigam jakiś czas wszystko jest ok przy większym doładowaniu brakuje paliwa ,więc nadszedł czas na pompę paliwa i wtryski , pompę paliwa odkupiłem od ziomka za grosze pompa z Fiata Coupe 20v Turbo i teraz się zastanawiam jakie wtryski ,ziuzio mi pisał że jakieś z volva 280ccm same się przyswoją i nie trzeba stroić starczą do jakieś 1.2 bar , Co proponujecie jakie dokładnie te wtryski z volva pasują do PGT ? Z góry dziękuje za pomoc .Pozdrawiam
F.I.A.T. : Fabbrica Italiana Automobili Turbocompresse
-
- Obserwator
Hej raczej będą za duże będzie czabyło stroić
Mam 335 i nie są za duże. Zrób porządne strojenie a nie na pałę jeździsz, motoru ci nie szkoda?
Fiat Marea Weekend SX 1,6 16V