Chodzi na 3 gary jak zimny
-
- Obserwator
- Miejscowość: FRYDEK
- Auto: Punto GT
Chodzi na 3 gary jak zimny
Witam mam mały problem z puntem gt gdy stoi całą noc i jest mróź rano przychodzę odpalam chodzi na 3 cylindry po jakiś 30 sek do 1 min chodzi już ładnie. Nie mam pojęcia co to jest poza tym silnik chodzi bdb nie bierze oleju turbo w porządku. Proszę o pomoc
-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Warszawa/Płońsk
Re: Chodzi na 3 gary jak zimny
były juz takie tematy, uzyj szukajki
http://www.facebook.com/punto16vT" target="_blank
-
- Obserwator
Nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.
- BARTEKcoupe
- Spamer :P
- Miejscowość: Skarżysko Kamienna
- Auto: Inne
ale czy za każdym razem trzeba pisać w oddzielnym temacie 

Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss

- Abarth
- Miejscowość: Zawiercie
- Auto: Uno 1.3T
Mam takie zasadnicze pytanie
Czy Moderator mógłby zrobić w końcu porządek z nowymi "spamerami" po raz kolejny jest rozpoczynany temat(dyskusja), które były poruszane...
Kolejna sprawa: nowy użytkownik wypadałoby się przywitać
proponuje również nowo rejestrującym się tą wzmiankę przedstawić nie respektuje regulaminu out
Panowie niech w końcu będzie na tym forum poziomie bo poziom off topów przerasta formę nad treścią...
Dziękuje za uwagę

Kolejna sprawa: nowy użytkownik wypadałoby się przywitać

Panowie niech w końcu będzie na tym forum poziomie bo poziom off topów przerasta formę nad treścią...
Dziękuje za uwagę

...::: Italian Pocket Rocket Fiat Uno Turbo MK1 Project
New Episode 500+ In progress
STAGE II 258Km & 311Nm
https://www.facebook.com/ItalianPocketRocket

New Episode 500+ In progress
STAGE II 258Km & 311Nm
https://www.facebook.com/ItalianPocketRocket

- DeviL
- Punto2 killer
- Miejscowość: Kraków
Ale nigdzie nie ma tak przejrzystego tematu = jaki problem . Gdzieniegdzie sa typu pgt problem ,albo pgt nieodpala a to nie jest rownoznaczne z odpalaniem na 3 gary

Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a 

-
- Auto: Uno 1.3T
Słusznie tez mnie to boli-ze tematy sa tak bezsensownie ponazywane, ze trzeba kazdy czytac zeby wiedziec o co chodzi.DeviL pisze:Ale nigdzie nie ma tak przejrzystego tematu = jaki problem . Gdzieniegdzie sa typu pgt problem ,albo pgt nieodpala a to nie jest rownoznaczne z odpalaniem na 3 gary![]()
- DeviL
- Punto2 killer
- Miejscowość: Kraków
A wracajac do pytania , to jak odpala na 3 gary to ma zla dawke paliwowa . Moze byc tak jak np czujnik temp chyba dolotowej szwankuje , badz sonda lambda , zle wystrojenie jesli sa mody i wieksze wtryski , moze nawet przeplywka jak da zly odczyt , o nieszczelnosci nie wspominajac. Ogolnie wiekszosc problemow to prawie wszystko pod maska moze miec wplyw na to 

Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a 

-
- Obserwator
Wykręciłem świece i są czarne czyli za dużo paliwa
No to nadal masz jak wyżej (;
Sprawdź:
* Szczelność w dolocie (to jest turbo, nawet jak masz zamkniętą przpustnicę, to przed nią masz nadcisnienie, więc przez dziury w dolocie za przepływką ucieka powietrze i jest za dużo paliwa).
Atmosferyczny BOV to też generalnie dziura w dolocie przy zamkniętej przepustnicy (przynajmniej jednotłoczkowy, zależy też od twardości sprężyny).
* Kable zapłonowe.
* Sondę lambda (generalnie odepnij ją i zobacz, co się stanie). Jej działanie jest zresztą wprost zależne od temperatury spalin.
* Czujnik temperatury powietrza atmosferycznego (podobno jest coś takiego, ale jeszcze mi się nie zepsuło, to nie wiem d;)
Sprawdź:
* Szczelność w dolocie (to jest turbo, nawet jak masz zamkniętą przpustnicę, to przed nią masz nadcisnienie, więc przez dziury w dolocie za przepływką ucieka powietrze i jest za dużo paliwa).
Atmosferyczny BOV to też generalnie dziura w dolocie przy zamkniętej przepustnicy (przynajmniej jednotłoczkowy, zależy też od twardości sprężyny).
* Kable zapłonowe.
* Sondę lambda (generalnie odepnij ją i zobacz, co się stanie). Jej działanie jest zresztą wprost zależne od temperatury spalin.
* Czujnik temperatury powietrza atmosferycznego (podobno jest coś takiego, ale jeszcze mi się nie zepsuło, to nie wiem d;)
Porzućcie wszelką nadzieje, którzy pijecie herbatę.
-
- Miejscowość: Mysłowice
jak tylko przyszły mrozy zrobiło mi sie dokładnie to samo, jakies 30s chodzi na 3 gary i zaraz juz na 4 ale ciezko sie wkreca na obroty
obstawiam to ze jest ostro przelany na ecu i w takie temp tego nie ogarnia, zreszta czuc bene w spalinach jak nigdy
obstawiam to ze jest ostro przelany na ecu i w takie temp tego nie ogarnia, zreszta czuc bene w spalinach jak nigdy
- szymons1990
- Zaawansowany użytkownik
- Miejscowość: Myslowice
u mnie tosamo i tez obstawiam ze to ecumasteruniak 1.4T pisze:jak tylko przyszły mrozy zrobiło mi sie dokładnie to samo, jakies 30s chodzi na 3 gary i zaraz juz na 4 ale ciezko sie wkreca na obroty

PGT T25
- mrowczan
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Częstochowa
Hehe, chyba kazdy tak maszymons1990 pisze:u mnie tosamo i tez obstawiam ze to ecumasteruniak 1.4T pisze:jak tylko przyszły mrozy zrobiło mi sie dokładnie to samo, jakies 30s chodzi na 3 gary i zaraz juz na 4 ale ciezko sie wkreca na obroty

- BARTEKcoupe
- Miejscowość: Skarżysko Kamienna
ja tak mam bez ecumastera także bym się nie sugerował. Jakiś czujnik po prostu nie lubi ujemnej temperatury, ale wystarczy kilkanaście sekund i chodzi ok. Zresztą na wolnych ok i problemów z odpalaniem żadnych nie ma 

Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt

-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: slask
U mnie tak się działo jak przepuszczała upg. Płynu jako tako nie ubywało ale w zimne dni robiła się nieszczelność i na jeden cylinder dostawała się wilgoć.