czy turbo musi byc chłodzone
czy turbo musi byc chłodzone
Witam wszystkich mam małe pytanie czy turbinka w pgt musi byc chłodzona jesli nie to jaką najlepiej załozyc zeby tak nie siadała jak IHI zgóry dzieki za podpowiedzi bo pszeszukałem całe forum i nie zabardzo cos umiałem znależć
-
- Spamer :P
- Miejscowość: Mysłowice
- Auto: Punto GT
Re: czy turbo musi byc chłodzone
nie bardzo rozumiem o co ci kolego chodzi, kazde turbo jest chłodzone tylko w rozny sposób, inaczej zmieniałbys sprezarke co kilkadziesiat kilometrów, w pgt mamy ten luksus ze oprocz smarowania i chłodzenia olejem mamy jeszcze chłodzenie wodne, w innych autach jest to tylko olej i ewentualnie to co zostanie odprowadzone do otoczenia
nie trzeba zmieniac serii na cos bardziej "markowego" bo wcale ihi nie jest awaryjne, poprostu turbo trzeba szanowac
nie trzeba zmieniac serii na cos bardziej "markowego" bo wcale ihi nie jest awaryjne, poprostu turbo trzeba szanowac
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
chyba, że kolega chce zmienić na coś wiekszego to niech wie, że nie musi szukć chłodzonej wodą
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
-
- Miejscowość: Mysłowice
- Auto: Punto GT
Zibi122 pisze:chyba, że kolega chce zmienić na coś wiekszego to niech wie, że nie musi szukć chłodzonej wodą
no niby nie ale znowu problem co z ta woda zrobic

a zibi tak konkretniej mozesz wyjasnic czemu nie potrzeba mu wody?
chciał bym cos wiekszego i zeby sie podnosiła juz na niskich obrotach a z wodom to sobie poradze tylko co tam załozyc zeby dobrze dmuchało a i przerubek nie było za wiele a garett T25 T28 to ja nie wiem gdzie dostane takie zakładał ktoś juz jakąś inną i jaką
- BARTEKcoupe
- Miejscowość: Skarżysko Kamienna
- Auto: Inne
poszukaj za pomocą szukajki: gt2056s
Jest jeszcze jedna na której śmiga dj_o ale jak narazie to wiemy tylko ile dmuchać potrafi
Jest jeszcze jedna na której śmiga dj_o ale jak narazie to wiemy tylko ile dmuchać potrafi

Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss

- kwiatek.pl
- Miejscowość: RADOM
- Auto: Uno 1.4T
a ja wiem wszystkoBARTEKcoupe pisze:poszukaj za pomocą szukajki: gt2056s

- Tschoob
- Zaawansowany użytkownik
- Miejscowość: Warszawa
ja rowniez wiem o wiele wiecej o niejBARTEKcoupe pisze:poszukaj za pomocą szukajki: gt2056s

Uno 1.3 Turbo seria na miasto 
Uno 1.4 16V - rally car

Uno 1.4 16V - rally car

- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
Wszystko zalezy do czego ma być auto. U kwiatka fajnie wstawało k14 i dawało rade. gdyby nie była to jakaś masakryczna hybryda to i ciśnienie na poziomie 1,1 bara by utrzymała do końca a tak spadało do 0.9. Wodę się poprostu zaslepia w bloku i już. Trzeba tylko pamietać o studzenu dłuższym turbo.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
- BARTEKcoupe
- Miejscowość: Skarżysko Kamienna
panowie skoro tyle wiecie to nierozumień czemu nic nie napiszecie. Jak macie pisać takie posty to lepiej w ogóle nie piszcie, bo nic nie wnosicie do tematuTschoob pisze:ja rowniez wiem o wiele wiecej o niejBARTEKcoupe pisze:poszukaj za pomocą szukajki: gt2056s

Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt

Ma ktoś wykres GTka na tym turbo tak na 0,9-1bar bo chciałbym zobaczyć przebieg momentu. Obstawiam diesel stajlBARTEKcoupe pisze:poszukaj za pomocą szukajki: gt2056s

Fiat Marea Weekend SX 1,6 16V
- DeviL
- Punto2 killer
- Miejscowość: Kraków
Ja mam tylko z logow zibiego na 1.3t ,ale jest plasko na kolach + laduje tam wiecej niz 1 bar ,ale na 1 byloby pewnie tez plasko dluzej 

Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a 

-
tu masz z ecumastera wykres http://www.unoturbo.pl/viewtopic.php?f=6&t=3179" target="_blank2rotor pisze:Ma ktoś wykres GTka na tym turbo tak na 0,9-1bar bo chciałbym zobaczyć przebieg momentu. Obstawiam diesel stajlBARTEKcoupe pisze:poszukaj za pomocą szukajki: gt2056s