Witam!
Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć w jaki sposób licznik (prędkościomierz) w PGT jest połączony z impulsatorem skrzyni biegów?
Końcówka impulsatora wygląda tak:
Takiej wtyczki chyba nie ma w liczniku prawda?
Poza tym ten potrójny kabel jest za krótki, żeby dosięgnął zegarów.
Czy pomiędzy wtyczką impulsatora a wtyczką do prędkościomierza jest jeszcze jakiś przewód?
A może coś innego?
Tak jest w Punto GT. Nie wiem czy w przypadku instalacji Sportinga bez ABS też znajdę taki przewód. Bo bez ABSu miały napęd prędkościomierza linką. Dlatego interesuje mnie jak konkretnie wygląda połączenie między wtyczką od impulsatora a wtyczką do prędkościomierza w liczniku
Junak pisze:Tak jest w Punto GT. Nie wiem czy w przypadku instalacji Sportinga bez ABS też znajdę taki przewód. Bo bez ABSu miały napęd prędkościomierza linką. Dlatego interesuje mnie jak konkretnie wygląda połączenie między wtyczką od impulsatora a wtyczką do prędkościomierza w liczniku
Normalnie. Kabelek od impulsatora wpada do wiązki, przechodzi do kabiny i wchodzi w którąś z 4 wtyczek podpinanych do licznika. Jak znajdę chwilkę to sprawdzę jak to wygląda w zwykłym puncie z ABS, zegarów z GT chwilowo nie posiadam.