Witam
Jestem świeżym użytkownikiem forum a także posiadaczem punciaka 1.4 GT i mam problem:
kiedy jadę i chce przegonić mojego GTka to nie ma przypływu mocy, a auto sie dusi. Turbo ładuje ciśnienie jakieś 0.2 bara i powyżej 4500rpm auto nie ma mocy a na wyświetlaczu ciągle świeci sie lampka z wtryskami check service... co mam zrobic ??? aa i byłem w dwóch ASO fiata i ani jeden nie mógł sie połączyć z komputerem wtryskowym... pomóżcie !!!
Z góry dzieki
Grzebałem teraz troche przy samochodzie i mi sie wydaje że to przewody od kostki którą podłącza sie do przepływomierza były poszarpane i jak je po spinałem to auto chodzi równo i w miare idzie ale i tak potem zaczyna mulić hehe przynajmniej juz nie szarpie na każdym biegu.
witam. postanowilem odświeżyć temat:D Problem z podłączeniem komputera wtryskowego nadal nie został rozwiązany i czy to moze być wina przekaźnika zasilania instalacji wtryskowo zapłonowej?? reszta była zrobiona i auto jeździło jak trzeba ale po jakimś czasie turbo nie chcialo ladowac mocy bo akuator sie zaciął. Kiedy jechalem do kolegi mrowczana naprawic aktuator zaczelo mi autem szarpac i powyżej doladowania okolo 0,3 bara auto skakalo jak żabka. przy odpaleniu chodzi na 3 gary przez ok. 30 sekund i śmierdzi benzyną potem podczas jazdy kopci na czarno nieprzepalonym paliwem i strzela z wydechu co jakis czas. Co sie mogło stać? szczelnosc sprawdzona, przeplywka też, wtryski podmienialem także od kolegimrowczan ale to nic nie dalo, pompa byla wymieniana, regulator ciśnienia paliwa tez w normie(sprawdzalem z kolegąJaro CZ-WA). czy ktos ma jakies pomysly co to moze być ??
Przelewa Ci masakrycznie , skoro odpala na 3 gary to dawka startowa jest bledna = to co powyzej napisane , obadac czujniki miernikiem wg temp otoczenia (nie odpalajac) zapisac/mozna wrzucic odczyty na forum , potem jak chcesz mozesz zagrzac np do temp wody 70st , zmierzyc czujnik na termostacie i wrzucic odczyt.
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a
dzieki za informacje koledzy. A powiedzcie mi jak to zmierzyć ? jakie odczyty powinienem uzyskać? jakim sprzętem to powinienem mierzyc ?? jak w ogóle odczytać dane z tych czujników ?