układ dolotowy
układ dolotowy
mam mały proble z układem dolotowym nie moge dojsc do ładu co gdzie ma byc podłaczone chodi o pod cisnienia z turbiny i nie tylko jesli ktos ma jakies zdjecia rysunki schematy to prosze o pomoc bo chce poskładac moje turbo jak najszybciej muj adres admos5@wp.pl" target="_blank" target="_blank jakie kolwiek informacje dotyczace układu prosze przesłac na poczte

-
- Spamer :P
- Auto: Uno 1.3T
Re: układ dolotowy
Wloz troche wkladu wlasnego i zrob zdjecia tego, do czego nie wiesz co podlaczyc i tych przewodow ktore masz wolne.
- BARTEKcoupe
- Miejscowość: Skarżysko Kamienna
- Auto: Inne
uno?punto? zero informacji, a poza tym wszystko jest na forum
Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss
.....psss......pssss.....pssssss

- partyzantpl
- Zaawansowany użytkownik
- Miejscowość: Opole
Najlepiej na początek nauczyć się pisać po polsku - używać kropek i przecinków. Lepiej zamieścić to na forum, a nie wysyłać na pocztę - może inni forumowicze z tego skorzystają.
-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Białystok
Jakby kolega włożył trochę wysiłku to sam by znalazł, a jak widać czeka tylko na gotowe...
BTW nawet na górze strony forum jest obrazek jak wygląda silnik i mniej więcej widać większość układu dolotowego 

-
Jakby tu jeszcze było wpłać na paypal a dostaniesz odpowiedź, to może ktoś by się pofatygował:D 

Ale jesteście mili.A z zdjęcia na górze to ja nic się nie dowiem a jak bym wiedział gdzie coś wpłacić to bym wpłacił nie jestem sknerą a układu dolotowego nie rozbierałem bo kupiłem autko z zdjętą głowica i z porozpinanymi wężami tak ze nie wiem nic co gdzie jak ma być dalej proszę o pomoc z góry dziękuje
- goofer007
- Miejscowość: SZA
- Auto: Punto GT
Chłopie co się dziwisz że ludzie tak reagują, wpadasz na forum nie raczysz się przywitać, nawet nie napisałeś jakie masz auto !
Na co liczysz ??
Poza tym po to jest forum, żeby tutaj dyskutować i zamieszczać wszelakie foty i inne duperele, żeby potem ktoś mógł z tego skorzystać. I raczej nie spodziewaj się, że ktoś ci będzie odpisywał na maila. A propos, skorzystałeś w ogóle z forumowej wyszukiwarki ?
Na co liczysz ??
Poza tym po to jest forum, żeby tutaj dyskutować i zamieszczać wszelakie foty i inne duperele, żeby potem ktoś mógł z tego skorzystać. I raczej nie spodziewaj się, że ktoś ci będzie odpisywał na maila. A propos, skorzystałeś w ogóle z forumowej wyszukiwarki ?
176B6.000 1372 GT
146A2.246 1301 TIE
146A2.246 1301 TIE
- MARCIN
Siemka,jezeli chodzi o punto gt to w moim dolot wygląda tak:
pod maską panuje narazie lekki bałaganik z elektryką,ale pracuje nad tym.niedługo bedzie ok. POZDRO
pod maską panuje narazie lekki bałaganik z elektryką,ale pracuje nad tym.niedługo bedzie ok. POZDRO
- Załączniki
-
- dolot.JPG (26.31 KiB) Przejrzano 9400 razy
-
- dolot 2.JPG (33.24 KiB) Przejrzano 9399 razy
PUNTO GT 1995r.
AUDI 80 B4 1.9 TDI-90KM-było(miło wspominam)
PASSAT B5 FL 1.9TDI-130KM (angol)
Silnik jest bogiem,prędkośc nałogiem,turbo podstawa,reszta to zabawa!
- chemmist
te stożki na przepływomierzach to imo porażka, pytanie do tak montujących filtry, co to ma dać?
F.I.A.T. : Fabbrica Italiana Automobili Turbocompresse
-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Białystok
"Lepszy" dźwięk no i większy rispekt na dzielnichemmist pisze:te stożki na przepływomierzach to imo porażka, pytanie do tak montujących filtry, co to ma dać?

- MARCIN
a niby jak w punto ma byc zamontowny stozek zeby cos DAŁ? Dzwięk jest spoko,miejsca pod maską tez troche wiecej co dla mnie jest ważne.Bo zrobic cokolwiek przy tym silniku(dostać sie do czegoś i wymienić) to masakra!!! pozatym stożek nie jest na samej przepływce tylko doprowadzony pod sam przód maski.ciezko inaczej założyc taki duzy stozek w tym aucie.
PUNTO GT 1995r.
-
- Miejscowość: Mysłowice
- Auto: Punto GT
o co Ci chodzi, gdzie go zamontowac, na waz z chłodnicy? chodzi chyba o miejsce nie uwazasz , gabaryt tej puchy to jakas porazkachemmist pisze:te stożki na przepływomierzach to imo porażka, pytanie do tak montujących filtry, co to ma dać?
- MARCIN
porażka bo...? jest troche wiekszy?! dziwne,nie chodziło mi o to na jakim wezu(chyba wszyscy wiedza ze stozki zakłada sie na wydechu skoro robimy se jaja!) chodzi mi raczej o to "GDZIE" w sensie w ktorym miejscu pod maska(chyba logiczne,ale nie dla wszystkich).Widze ze nie ma co tu zażucać tematu bo chyba lepiej jak jezdzi sie na serii filtrze lub na jakiejs mizernej popierdułce,albo najlepiej na tym co mają wszyscy na forum.Cała reszta to BE! Storzki KING DRAGONA to raczej nie porażka z tego co wiem.Producenci są różni,ja akurat kupiłem taki i jest zaj... spoko.pozdro!
PUNTO GT 1995r.
- chemmist
nie napinaj się tak kolego bo ci żyłka pęknie, a jeśli chodzi o moje stwierdzenie o stożku na przepływce, tak chodziło mi o miejsce montażu, przecież wiadomo że jeżeli stożek ma cokolwiek dawać poza rispektem na dzielni, powinien być odseparowany termicznie a nie ciągnąć żar znad silnika i chłodnicy jak w tym przypadkuuniak 1.4T pisze:o co Ci chodzi, gdzie go zamontowac, na waz z chłodnicy? chodzi chyba o miejsce nie uwazasz , gabaryt tej puchy to jakas porazkachemmist pisze:te stożki na przepływomierzach to imo porażka, pytanie do tak montujących filtry, co to ma dać?
F.I.A.T. : Fabbrica Italiana Automobili Turbocompresse