Tylko jeszcze trzeba brać pod uwage to, ze przepływ przy obrotach gdzie turbo nie ładuje jest mniejszy. Aby to sie dokładniej pokrywało trzeba patrzeć na mape turbiny jak wstaje i podstawiać wartości jakie tam wychodza.
To jest wyliczenie zapotrzebowania silnika w mase powietrza , potem kuka sie mape dla danych wartosci i mniej wiecej sie wie , mozna tez wybadac teoretyczna moc na silniku zakladajac 1lbs/min = 10km , i np patrzysz na mape sprezarki + czy uda sie silnikowi zaladowac np te 0,5bara dla 4tys obr , jesli wszystko sie zgadza to podany w moich obliczeniach przeplyw = mocy dla danego boostu i obrotow , u mnie wg wykresow sie zgadzalo w miare
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a
Teraz żaden ale wcześniej myślałem że te wartości przy obrotach to trzeba wpisać w te prostokąty od mapy.Niemam jeszcze ecu mastera i tak się głupio pytam.
baster911 pisze:Teraz żaden ale wcześniej myślałem że te wartości przy obrotach to trzeba wpisać w te prostokąty od mapy.Niemam jeszcze ecu mastera i tak się głupio pytam.
Bedziesz sam stroic ecumasterem ? przeczytaj manuala do ecumajstra
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a
baster911 pisze:Wiem z boku to może wygląda śmiesznie że łapie się za coś oczym niemam pojęcia.Ale może kiedys uda mi się to wystroić.
Mam podobne podejście, ale po takich stratach, które przyniosły mi podobne samouctwo uważam, że na początek trzeba się poradzić:
1. Czego nie robić żeby nie popsuć^^
2. Co jest celem strojenia->podstawowe zalecenia, rady doświadczonych ludzi