katalizator

turbo, głowica, dolot, układ paliwowy, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

Awatar użytkownika
jugo500
Zaawansowany użytkownik
Auto: Uno 1.3T

katalizator

Post autor: jugo500 »

co gdzie zaślepić ,a co gdzie podłączyć chcąc się pozbyć katalizatora i puszki z węglem oraz tego śmiesznego pojemnika z trzema rurkami który jest po prawej stronie za kanapą (odpowietrzenie zbiornika paliwa ,,chyba,,) :lol:
Obrazek
ziuzio
Spamer :P
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Post autor: ziuzio »

Jak chcesz wywalić puszkę z węglem to wywalasz taki przewod za przpływką oraz taki podpięty w kolektor ssący. Trzeci przewd idzie właśnie do tego czegoś przy wlewie paliwa-zamiast tego możesz wmontować zwykły wlew, np. Uno 900 :) i połączyć go z resztą zbiornika.
Żeby wywalić katalizator to trzeba znaleźć kawałek rury o odpowiedniej średnicy i wstawić zamiast kata :) .
Awatar użytkownika
jugo500
Zaawansowany użytkownik
Auto: Uno 1.3T

Post autor: jugo500 »

Żeby wywalić katalizator to trzeba znaleźć kawałek rury o odpowiedniej średnicy i wstawić zamiast kata :lol: :lol: :lol:
czyli całe życie żle robiłem wstawiając tam wiadro pomyj :shock:

ale dzięki za odp. bo właśnie niewiedziałem co z tymi rurkami :D
Obrazek
ziuzio
Spamer :P
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Re: katalizator

Post autor: ziuzio »

jugo500 pisze:co gdzie zaślepić ,a co gdzie podłączyć chcąc się pozbyć katalizatora
Pytasz to odpowiedziałem - może chciałeś tam:
- wstawić strumienicę,
- wywalić same elementy katalizujące spaliny zostawiajac obudowę kata, -- przykleić kawałek PCV od kibla,
- wstawić drewniany klocek,
- zostawić puste miejsce,
- podłączyć dodatkowy nadmuch ciepłych spalin na szybę aby w zimie nie parowała,
- wstawić wiadro pomyj jak to robiłeś źle całe życie.
:lol: :lol: :lol:
Nie każdy zna się na tyle, aby wiedzieć co tam trzeba wstawić :wink: , więc lepiej napisać konkretną odpowiedź, bo ktoś jeszcze sobie bzdury wymyśli i przykręci tam na wkrętach jakąś firankę i przyklei lep na muchy żeby mu szkodniki nie wlazły do turbiny :D .
ODPOWIEDZ