chlodnica oleju PGT
- mrowczan
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Częstochowa
- Auto: Inne
chlodnica oleju PGT
Chce przeniesc chlodnice za ten maly wlot na zderzau (nad rejestracja) i chcialbym pokombinowac z ori chlodnica, ktora ma niestety wyjscie przewodu na froncie. Da rade dorobic przewod oczkowy i polaczyc go z chlodnica za pomoca sruby przeplywowej? Wie ktos, jaki jest gwint w chlodnicy i jakie wymiary maja oczka idace do podstawki pod filtr?
- dj_o
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Opole
- Auto: Punto GT
W chłodnicy nie ma gwintu tylko jest zwykły zimering (na tej samej zasadzie co rury od pompy wodnej) i przewody są mocowane na imbusie. Stalowe fragmenty mają mało akceptowalny kształt, także polecam przeróbkę.
Ja chłodnicę dałem w okolice seryjnego umiejscowienia, tyle że mam IC z mastera i klimę, więc jest trochę przewodów w tej okolicy.
Ja chłodnicę dałem w okolice seryjnego umiejscowienia, tyle że mam IC z mastera i klimę, więc jest trochę przewodów w tej okolicy.
L'ultima berlinetta Turbo ! - Punto GT Stage IV
ETS Performance - Elektronika Technika Samochody
Przebudowy, chiptuning, strojenie, diagnostyka, autoryzowany montaz DET, EMU
Kanal YT
ETS Performance - Elektronika Technika Samochody
Przebudowy, chiptuning, strojenie, diagnostyka, autoryzowany montaz DET, EMU
Kanal YT
- BARTEKcoupe
- Spamer :P
- Miejscowość: Skarżysko Kamienna
2rotor ma chłodnice w tym miejscu i bardzo sobie chwali, jednak do ori chłodnicy nie można nigdzie dorobić przewodów z tymi końcówkami. Założoną ma chłodnice od opla astry gsi, ale identyczna występuje w astra2/zafira/calibra.
Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss

- BARTEKcoupe
- Miejscowość: Skarżysko Kamienna
Jak zostaje w miejscu starego ic to nie trzeba dorabiać przewodów. Jeśli jednak ktoś wie gdzie można dorobić przewody do ori chłodnicy byłbym wdzięczny za wszelkie info. Ja objeździłem i obdzwoniłem się wszędzie ale nigdzie nie mają takich złączek, aby dorobić przewody

Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt

Ja u siebie wrzuciłem w UT zaraz za zderzak jest w chwalimy sie ale nie obeszlo sie bez spawania nowych koncowek. Stare gwinty poszly przy odkrecaniu ale narazie jest ok
.

Fiat Uno Turbo 1301 Turbo@150HP 216Nm - zdedchło
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo
- śmigam
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo

-
- Auto: Uno 1.3T
załóż chłodnice wodnąBARTEKcoupe pisze:Jak zostaje w miejscu starego ic to nie trzeba dorabiać przewodów. Jeśli jednak ktoś wie gdzie można dorobić przewody do ori chłodnicy byłbym wdzięczny za wszelkie info. Ja objeździłem i obdzwoniłem się wszędzie ale nigdzie nie mają takich złączek, aby dorobić przewody![]()