witm wszystkich

Dyskusje "o wszystkim" i "o niczym" ;-)

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

squbi
Obserwator
Auto: Uno 1.3T

witm wszystkich

Post autor: squbi »

mam takie małe pytanko, posiadam uno 1,1 na gaźniku i chce mu dac motorek od UT 1,3 czy jest z tym dużo zabawy czy dac sobie spokój i kupic turbiacza . Mieszkam większość czasu w Italii i jestem w stanie zakupic ut w cenie do 1800 euro czy taka przekładka wyjdzie więcej??
pozdrowionka dla wszystkich
ziuzio
Spamer :P
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Post autor: ziuzio »

Jeżeli kupisz dobrze utrzymanego UTa w tej cenie, którą podajesz to na pewno będzie się to lepiej opłacało niż przerzucenie wszystkich gratów-bo aby zrobić UTa ze zwykłego Unaśka to najlepiej kupić jakiegoś wymęczonego UTa, zrobić remont układu napędowego i wrzucić do Twojej budy(jeżeli sam to przerzucisz to dobrze, ale jeżeli będziesz musiał płacić za to, to z pewnością taniej wyjdzie kupić w całego, dobrego UTa).
squbi
Obserwator

hmm.. sam sobie nie poradze z przełożeniem motoru i całego osprzętu, więc cenowo lepiej bedzie poszukac Ut a mozna całkiem niezły egzemplarz znaleźć z tego co widziałem tym bardziej że jest całkiem sporo na złomach włoskich także z czesciami nie bedzie problemu Jak cos zakupie to się pochwale ale to koło lipca
pozdr
ziuzio
Spamer :P
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Post autor: ziuzio »

Jak już bywasz na włoskich złomach, to może wiesz czy łatwo tam utrafić Punto GT??bo chętnie bym trochę częsci od GT kupił :D ,głównie potrzebowałbym wiązkę elektryczną od silnika+ECU :twisted: , może orientujesz się ile by trochę takich kabli tam kosztowało :) ?
squbi
Obserwator

z punto gt jest o wiele lepiej niz z ut jeżdzi wiele więcej, na złomach podejżewam że jest więcej niz ut tzn jest tylko nigdy sie nie interesowałem czy to gt czy zwykły model teraz jestem w polsce ale juz 18 czerwca wyjeżdzam zorjentuje sie i dam znać ale myśle że nie bedzie prioblemu dość czesto jeżdze do mediolanu i neapolu a po drodze jest na prawde duuuużo auto złomów i te auta generalnie są nie mocno tłuczone ale włośi wolą zezłomować wziąść odszkodowanie i kupic nowe wynika z to z tego że płacą wysokie ubezpieczenie
pozdr
Bini0
Aktywny użytkownik
Kontakt:

Post autor: Bini0 »

Ja kiedys jak rozmawialem z gosciem ktory zajmuje sie importem czesci urzywanych z wloch - stwierdzil ze uno turbo bylo wypuszczane generalnie na rynek niemiecki i we wloszech jest bardzo malo czesci do tego modelu
Pozdrawiam - Binio
Obrazek
ODPOWIEDZ