Przegub PGT
- mrowczan
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Częstochowa
- Auto: Inne
Przegub PGT
Mam pytanie - widzial ktos przeguby do PGT z taka zawleczka od wewnatrz, ktora sie zapina o polos? Bo kupilem 3 przeguby i w zadnym jej nie ma, a podobno ma byc, zeby sie przegub nie zsuwal...
Nie wiem jak w PGT ale w UT jest tak ze jest takie zabezpieczenie na półosi taki pierscionek zeby półoś nie wypdła z przegubu.
Fiat Uno Turbo 1301 Turbo@150HP 216Nm - zdedchło
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo
- śmigam

No bo w nim nie ma być miejsca. Ma wejsc w głąb przegubu.
Jak wsadzisz palec w porzegub to jest tam wieloklin. To to zabezpiczenie razem z półosią na wejsc tak gleboko az przejdzie przez ten wieloklin na druga strone.
Ma byc tak:
-zakładasz to zabezpieczenie na półoś
-nastepnie sciskasz to palcami jak najbardziej sie da i wbijasz półoś do przegubu(najlepiej w dwie osoby) aż wejdzie tak głęboko w przegób aż nie będziesz mógł jej z powrotem wycignąć.
Jak już wskoczy to chwytając za półoś i ruszając nią (tak jak byś chciał wyciągnąć i wsadzic półoś) powinieneś czuć delikatny luz to znaczy ze wskoczyla na miejsce i zabezpieczenie trzyma (ja tak składałem i działa
).
Jak wsadzisz palec w porzegub to jest tam wieloklin. To to zabezpiczenie razem z półosią na wejsc tak gleboko az przejdzie przez ten wieloklin na druga strone.
Ma byc tak:
-zakładasz to zabezpieczenie na półoś
-nastepnie sciskasz to palcami jak najbardziej sie da i wbijasz półoś do przegubu(najlepiej w dwie osoby) aż wejdzie tak głęboko w przegób aż nie będziesz mógł jej z powrotem wycignąć.
Jak już wskoczy to chwytając za półoś i ruszając nią (tak jak byś chciał wyciągnąć i wsadzic półoś) powinieneś czuć delikatny luz to znaczy ze wskoczyla na miejsce i zabezpieczenie trzyma (ja tak składałem i działa

Fiat Uno Turbo 1301 Turbo@150HP 216Nm - zdedchło
- śmigam