Witam
Troszke dziwna sprawa. Dziś miałem problem z zatankowaniem, mianowicie dystrybutor nie chciał lać do zbiornika, w ogóle to po odkręcenia korka buchnęło powietrze. Zastanawiam sie jak to naprawić. Nad wlewem od strony wewnętrznej nadkola zauważyłem, że jest coś w rodzaju odpowietrznika, to przeczyściłem ale nic nie dało.
Do wlewu idą bodajrze dwa cienkie przewody w tym jeden niebieski (przynajmniej u mnie tak jest) i dwa grubsze, jeden główny i jeden jakiś poboczny. Który jaką spełnia rolę? obstawiam, że jeden mógł sie zatkać
też tak miałem u siebie, przy tankowaniu dobijało, wyciełem wtedy kawałek korka wlewowego tam gdzie przylega do uszczelki i zbiornik podczas jazdy już się nie zapowietrzał, ostatnio wyjmowałem zbiornik paliwa bo przerdzewiał i kleiłem go i przeciściłem takie pudełko zaraz za wlewem, wmonowane w nadklolu i pomogło
Narazie udało mi sie spawdzić tylko te cienkie przewody. Wpuściłem powietrze w przewód odprowadzający banzyne z silnika i powietrze wydostało sie na zewnątrz czyli jest oki.
W takim razie pozostaje tylko ten dość gruby przewód....
ja mialem tez ten problem a poradzilem se z nim tak ,ze odpalalem auta na postoju i sciagalem korek od wlewu pomagalo! kiedys bylem na komputerze i jest jakis zawor odpowietrzajacy zbiornik paliwa.
PUNTO GT 1995r.
AUDI 80 B4 1.9 TDI-90KM-było(miło wspominam)
PASSAT B5 FL 1.9TDI-130KM (angol)
Silnik jest bogiem,prędkośc nałogiem,turbo podstawa,reszta to zabawa!