Konkrety PGT.... czyli prawie same pytania...

pozostałe tematy nie związane z istniejącymi działami.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

Awatar użytkownika
dj_o
Aktywny użytkownik
Miejscowość: Opole
Auto: Punto GT

Konkrety PGT.... czyli prawie same pytania...

Post autor: dj_o »

Dzisiaj miałem znowu chwilkę, by się zająć gt-kiem. Oprócz fragmentu dolotu za przepływką (bo zabrakło mi kolanka silikonowego) pozostało już niewiele do zrobienia.
Pewnikiem jest, że mój przepływomierz nadaje się do wymiany, w związku z czym mam pytanie - gdzie takowy nabyć :?: Nr Boscha to 0 280 212 024 (czyli de facto ten sam co w hyundai-u scoupe 1.5T), wiem napewno , że podchodzi od volvo o nr 0 280 212 016 - tylko za to sie płaci majątek :evil: Czy podejdzie taki z końcówką 011 - bo może miałbym takowy w rozsądnej cenie.
Druga sprawa - osłony przegubów - od strony skrzyni do wymiany, wiec za jednym zamachem zrobiłbym wszystkie - czy jest problem z dostępnością tych części? Czy może podchodzą z innych wersji punciaka??
Kolejna rzecz - czujnik prędkości - do prędkościomierza - wiem, że prawie we wszystkich punciakach jest taki sam (za wyjątkiem tych, gdzie prędkościomierz jest na lince :wink: ) - ile to kosztuje i czy jest zamienny z innymi modelami fiata?? (np w niektórych bravo jest podobny - bynajmniej z kształtu :wink: ) To też dałoby mi jakieś możliwości do poszukiwań.
Jeśli ktoś dotarł aż tu, to dziekuje za przeczytanie :wink: ewentualne rady byłyby bardzo pomocne.
A i jeszcze jedno - że niby http://moto.allegro.pl/item318888814_no ... _opel.html ma być do GT?? :?: :!:
Ostatnio zmieniony sob mar 08, 2008 10:55 pm przez dj_o, łącznie zmieniany 1 raz.
L'ultima berlinetta Turbo ! - Punto GT Stage IV

ETS Performance - Elektronika Technika Samochody
Przebudowy, chiptuning, strojenie, diagnostyka, autoryzowany montaz DET, EMU
Kanal YT
Awatar użytkownika
JARO_Cz-wa
Zaawansowany użytkownik
Auto: Uno 1.3T

Re: Konkrety PGT.... czyli prawie same pytania...

Post autor: JARO_Cz-wa »

dj_o pisze:Pewnikiem jest, że mój przepływomierz nadaje się do wymiany, w związku z czym mam pytanie - gdzie takowy nabyć :?: Nr Boscha to 0 280 212 024 (czyli de facto ten sam co w hyundai-u scoupe 1.5T), wiem napewno , że podchodzi od volvo o nr 0 280 212 024 - tylko za to sie płaci majątek :evil: Czy podejdzie taki z końcówką 011 - bo może miałbym takowy w rozsądnej cenie.
Druga sprawa - osłony przegubów - od strony skrzyni do wymiany, wiec za jednym zamachem zrobiłbym wszystkie - czy jest problem z dostępnością tych części? Czy może podchodzą z innych wersji punciaka??
Kolejna rzecz - czujnik prędkości - do prędkościomierza - wiem, że prawie we wszystkich punciakach jest taki sam (za wyjątkiem tych, gdzie prędkościomierz jest na lince :wink: ) - ile to kosztuje i czy jest zamienny z innymi modelami fiata?? (np w niektórych bravo jest podobny - bynajmniej z kształtu :wink: ) To też dałoby mi jakieś możliwości do poszukiwań.
Jeśli ktoś dotarł aż tu, to dziekuje za przeczytanie :wink: ewentualne rady byłyby bardzo pomocne.
A i jeszcze jedno - że niby http://moto.allegro.pl/item318888814_no ... _opel.html ma być do GT?? :?: :!:
Co do przepływomierza to z tego co wiem niektórzy się strasznie motali z tym ale podejdzie niby tylko o takim numerze jak oryg. Czasem na allegro ktoś wystawia w różnych cenach do około 300zł. Ten który podałes w linku raczej niebedzie pasował chocby ze wzgledu ze pewnie masz inną złączke.
Z osłonami przegubów wewn. raczej nie powino być problemów, wyglada to tak:
http://www.allegro.pl/item320405133_osl ... _fiat.html
a z tego co pamietam to pasuje od punto 1,7TD i kiedys mi gosc w sklepie dał taka gume z opisem ze niby do jakiegos forda granady. Jak bedzie kupował to zwróć uwage żeby guma niebyła jakaś starawa - sparciała, bo mi sie taka osłona trafiła i po 2 miesiacach była do wymiany znów :wink:
Awatar użytkownika
dj_o
Aktywny użytkownik
Miejscowość: Opole
Auto: Punto GT

Re: Konkrety PGT.... czyli prawie same pytania...

Post autor: dj_o »

JARO_Cz-wa pisze: Co do przepływomierza to z tego co wiem niektórzy się strasznie motali z tym ale podejdzie niby tylko o takim numerze jak oryg. Czasem na allegro ktoś wystawia w różnych cenach do około 300zł.
Właśnie dlatego pytam - bo czytałem na jakims zagranicznym forum, ze koles założył przepływkę z volvo (z koncówką 016) i lata bezproblemowo, nawet na hamowni to sprawdzał. Swoją drogą to raczej Bosch nie produkowałby niewiadomo ile odmian przepływek z serii 02802120XX - wszystkie mają identyczną obudowę i różnią się przynajmniej z zewnątrz obecnością , bądź brakiem śruby do regulacji.
Ten który podałes w linku raczej niebedzie pasował chocby ze wzgledu ze pewnie masz inną złączke.
To tak napisałem trochę ironicznie, bo z miejsca widac, że inna wtyczka i kształt... :wink:
Z osłonami przegubów wewn. raczej nie powino być problemów, wyglada to tak:
http://www.allegro.pl/item320405133_osl ... _fiat.html
a z tego co pamietam to pasuje od punto 1,7TD i kiedys mi gosc w sklepie dał taka gume z opisem ze niby do jakiegos forda granady. Jak bedzie kupował to zwróć uwage żeby guma niebyła jakaś starawa - sparciała, bo mi sie taka osłona trafiła i po 2 miesiacach była do wymiany znów :wink:

Jasna sprawa, że gumki muszą być świeże :twisted:
L'ultima berlinetta Turbo ! - Punto GT Stage IV

ETS Performance - Elektronika Technika Samochody
Przebudowy, chiptuning, strojenie, diagnostyka, autoryzowany montaz DET, EMU
Kanal YT
Lui
Spamer :P
Auto: Uno 1.3T
Kontakt:

Post autor: Lui »

motronic dość dobrze się dostosowuje na podstawie wskazań sondy lambda także możlwie że dlatego działa nawet dobrze z trochę inną przepływką
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
ODPOWIEDZ