mam prosbe do posiadaczy punto gt. czy ktos z was mgłby zrobic test i odlaczyc w swoim aucie czujnik fazy a nastepnie sprobawal odpalic auto. interesuje mnie czy auto odali na odlaczonym czujniku.
ps. czujnik fazy to ten co sie znajduje nad cewka wysokiego napiecia po lewej stronie bloku stojac przed maską i ma szklane okienko z podzialką.
odłączenie czujnika fazy wtrysku w punto gt
- Ósmy
- Użytkownik
- Miejscowość: BIELSKO-BIAŁA
- Auto: Punto GT
Powiedz mi jest cos co przestawia zapłon przy ok. 3 tyś? Bo przy tym mam strzal w wydech. Odepne aku, zapne na chwile jest ok i znow jakby komp blad lapal. Jak pozyluje fure to pozniej idzie jakby na 3 gary ale tylko chwilke i tylko na wolnych (nie moze sie zebrac) nie wiesz co to może być?
PUNTO GT 1,4 TURBO
Nie sztuką jest zwrócić na siebie uwagę tonami spojlerów... sztuką jest zrobić to bez nich...
Nie sztuką jest zwrócić na siebie uwagę tonami spojlerów... sztuką jest zrobić to bez nich...
- Ósmy
- Użytkownik
- Miejscowość: BIELSKO-BIAŁA
- Auto: Punto GT
Wiec tak przełożyłem czujnik halla oraz czujnik predkosci obrotowej jest duzo lepiej ale zapalil sie check engine chyba sprawa sondy(pompa troszke czasem wyje) na dolocie mam dziurki male przy BOVie oraz caly czas mam olej na rurce miedzy IC a Turbo wymienilem rurke ta gumowa zaraz za turbo ale chyba trzymala stara... Hmm dodam ze jak odepne aku to jest duzo lepiej ale po jakims czasie znow gorzej jezdzi i ma takie cos po gorze jakby mial rozne doladowanie(doladowanie nie wychyla sie wiecej niz troszke ponad pol skali)
PUNTO GT 1,4 TURBO