ma ktoś autko z tym systemem? interesuje mnie sprawdzenie czy działa poprawnie. przy hamowaniu na sliskiej nawierzchni nie zauwazam tykania hamulca typowego dla abs'u.
W mk 2 chyba nie montowali takich wynalazków jak antiskid, tylko w mk 1 i to też nie każdym. Mój kiedyś prawdopodobnie miał, ale się zepsuł, więc już nie ma. Niektóre mk 2 miały po prostu ABS, a zasadę działania zna chyba każdy...
Tak, jest oddzielny moduł od antiskida, ale gdzie on sie znajduje, to nie mam pojęcia, bo u mnie brakuje, a książki które mam nic o tym nie wspominają. Z tego co wiem, to antiskid jest słabszy w działaniu od ABS'u, jest bardziej skomplikowany i również bardziej zawodny...
antiskid jak najbardziej w mk2. jak dobrze pamietam w manualu haynesa system opisany jest bardzo zdawkowo. bede mial chwile w garazu to zrobie fotki jak to wyglada pod maska.
comankh pisze:antiskid jak najbardziej w mk2. jak dobrze pamietam w manualu haynesa system opisany jest bardzo zdawkowo. bede mial chwile w garazu to zrobie fotki jak to wyglada pod maska.