zalewa silnik (paliwo)
-
- Spamer :P
- Auto: Uno 1.3T
zalewa silnik (paliwo)
wkońcu doszedłem czemu raz jedzie dobrze raz słabo, zauważyłem że przy ostrym depnięciu czuć paliwo (wycieków nie stwierdzono), totalnie musi zalewać silnik, kiedyś wspominałem o sondzie lambda że to pewnie to, czy lambda odpowiada za zalewanie czy coś innego 

lancia dedra 2.0t
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
Sonda odpowiada za regulację własnie spalania. Jezeli bedzie uszkodzona moze powodowac duże spalanie
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
- DeviL
- Punto2 killer
- Miejscowość: Kraków
- Auto: Inne
nieraz chyba mozna regenerowac czyli koncowki uszczelnic czy cos , btw stare silniki beda sporo palic i nie ma sie co ludzicmarcin77 pisze:spalanie spadło o około 1 litr na 100 ale dalej za dużo ,12-13 litrów przyjeździe kapeluszniczej , jeśli zalewają wtryski trzeba wymienić czy coś innego kombinować

Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a 

-
- Miejscowość: krakooff
- Auto: Uno 1.4T
W pierwszej kolejności sprawdź wałek rozrządu-starte krzywki często są przyczyną zbyt dużego zużycia paliwa.
Jeśli są ok, to sprawdź układ zapłonowy: warto kupić nowe swieczki, kable ewentualnie palec i kopułkę-kiepska iskra też często wspomaga apetyt na paliwko.
No i druga ważna sprawa to regulacja przepływki-sprężyna ma już te kilkanaście lat i z pewnością jest już lekko wyciągnięta-warto podpiąc się chociaż pod jakiś analizator spalin i pobawić się jej naciągnięciem o 3-4 ząbki:).
Jeśli są ok, to sprawdź układ zapłonowy: warto kupić nowe swieczki, kable ewentualnie palec i kopułkę-kiepska iskra też często wspomaga apetyt na paliwko.
No i druga ważna sprawa to regulacja przepływki-sprężyna ma już te kilkanaście lat i z pewnością jest już lekko wyciągnięta-warto podpiąc się chociaż pod jakiś analizator spalin i pobawić się jej naciągnięciem o 3-4 ząbki:).
- Luu
- Zaawansowany użytkownik
- Miejscowość: białystok
podłączam sie do tematu. Zalewam cały bak paliwa i średnio przejeżdżam na nim 250 - 290 km jeżdząc w trybie mieszanym nie przekraczając 3 tyś obr. Ile wy przejeżdżacie na jedym zbiorniku? U mnie jak sie depnie to też czuć smrodek w aucie a ponadto jak juz pisałem pojawia sie podczas odpalania dym (może to paliwo a nie olej?)
Ostatnio zmieniony pt wrz 28, 2007 6:59 pm przez Luu, łącznie zmieniany 1 raz.
Uno Turbo 1.4 mk2
-
chciałbym mieć na baku te 250-290kmLuu pisze:podłączam sie do tematu. Zalewam cały bak paliwa i średnio przejeżdżam na nim 250 - 290 km jeżdząc w trybie mieszanym nie przekraczając 3 tyś obr. Ile wy przejeżdżacie na jedym zbiorniku? U mnie jak sie depnie to też czuć smrodek w aucie a ponadto jak juz pisałem pojawia sie podczas odpalania dym (może to paliwo a nie olej?)

lancia dedra 2.0t
- Luu
- Zaawansowany użytkownik
- Miejscowość: białystok
Przed usterką zapłonu stylem emeryckim potrafiłem przejechać 400km. Teraz cholera nie wiem co jest ale pali więcejmarcin77 pisze:chciałbym mieć na baku te 250-290kmLuu pisze:podłączam sie do tematu. Zalewam cały bak paliwa i średnio przejeżdżam na nim 250 - 290 km jeżdząc w trybie mieszanym nie przekraczając 3 tyś obr. Ile wy przejeżdżacie na jedym zbiorniku? U mnie jak sie depnie to też czuć smrodek w aucie a ponadto jak juz pisałem pojawia sie podczas odpalania dym (może to paliwo a nie olej?)

Kurde przecież jadąc stylem staruszka UT powinno palić tyle co 1.4 n/a (no może troszke więcej), a tu wychodzi mi sporo więcej...
Uno Turbo 1.4 mk2
- niuniek173
- Użytkownik