obudowa aparatu zapłownowego (chyba)

układ elektryczny, układ wtryskowy i zapłonowy, SMT6, ECUMASTER, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

marcin77
Spamer :P
Auto: Uno 1.3T

obudowa aparatu zapłownowego (chyba)

Post autor: marcin77 »

znalazłem winowajce wyrwania palca roz.zapł.

Obrazek

nie wiem jak fachowo to nazywa się, ale podejrzewam że palec dostał wibracji i szlag go trafił, jest to fota 1 dzień po zakupie więc mechanik nie mógł tego zepsuć, ale mógł przewidzieć że tak się skończy (wymieniał kopułke i zimeringa na ośce), i tu pytanie jak nazyuwa się ta część z pękniętym mocowaniem śrruby, czy można to spawać :?: :roll: , czy wymieniać calą to obudowe i od czego pasuje :?:

ps. kupując ten palec dziś (10pln) pasuje on do foata cromy 1.6,2.0,2.0 turbo, alfa romeo 164 2.0 turbo i pare innych modeli - to tak dla rozeznania
lancia dedra 2.0t
Awatar użytkownika
murcki
1.4 turbo i.e.
Kontakt:

Re: obudowa aparatu zapłownowego (chyba)

Post autor: murcki »

marcin77 pisze:znalazłem winowajce wyrwania palca roz.zapł.

nie wiem jak fachowo to nazywa się, ale podejrzewam że palec dostał wibracji i szlag go trafił, jest to fota 1 dzień po zakupie więc mechanik nie mógł tego zepsuć, ale mógł przewidzieć że tak się skończy (wymieniał kopułke i zimeringa na ośce), i tu pytanie jak nazyuwa się ta część z pękniętym mocowaniem śrruby, czy można to spawać :?: :roll: , czy wymieniać calą to obudowe i od czego pasuje :?:

ps. kupując ten palec dziś (10pln) pasuje on do foata cromy 1.6,2.0,2.0 turbo, alfa romeo 164 2.0 turbo i pare innych modeli - to tak dla rozeznania
Wymień. Pasuje od każdego fiata (uno, tipo, tempra) z rozdzielaczem zapłonu przy wałku rozrządu. W ASO kosztuje 40 zł. Nie wiem jak to się nazywa - łożysko rozdzielacza zapłonu, czy jakoś tak?
KWK murcki - At Your Side

Obrazek
marcin77
Spamer :P

Post autor: marcin77 »

tak to chyba to, z tego co oglądałem jest na 2 śrubach, ale jest jeszcze jakaś pasta posmarowana chyba :?: dla uszczelnienia, co za pasta ??

w ASO nie mają czegoś takiego, chyba na szrotach musze poszukać, może ktoś widział coś takiego na miejscowym szrocie w dobrj cenie to chętnie kupie :)
lancia dedra 2.0t
ODPOWIEDZ