Znowu problemy z ładowaniem
-
- Spamer :P
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
Drugi raz na tym silniku i dwa razy w 1.3 miałem ten sam problem.
Siadało z niewiadomych przyczyn ładowanie, lampka od alternatora dalej świeci po zapaleniu silnika, ale tak ledwo ledwo.
W dwóch pozostałych przypadkach jakie miałem wszystko przeszło niemalże samo i nic przez długi czas nie robiłem, raz trzeba było dokręcić śrube na rozruszniku.
Chciałbym sobie raz a dobrze zrobić ten alternator, i teraz pytanie główne
czy alternator z 1.3 podejdzie do 1.4 bo chciałbym sobie naprawić ten z 1.3 i potem je tylko zamienić, można? A może ktoś już miał podobny problem?
Co jest też ciekawe sytuacja wyglądała tak że zapaliłem auto, pojechałem kawałek dalej je umyć, wszystko OK. Umyłem, potem jeszcze troche stało chce wyjechać i lipa ;/ mogła coś woda namieszać?
Drugi raz na tym silniku i dwa razy w 1.3 miałem ten sam problem.
Siadało z niewiadomych przyczyn ładowanie, lampka od alternatora dalej świeci po zapaleniu silnika, ale tak ledwo ledwo.
W dwóch pozostałych przypadkach jakie miałem wszystko przeszło niemalże samo i nic przez długi czas nie robiłem, raz trzeba było dokręcić śrube na rozruszniku.
Chciałbym sobie raz a dobrze zrobić ten alternator, i teraz pytanie główne
czy alternator z 1.3 podejdzie do 1.4 bo chciałbym sobie naprawić ten z 1.3 i potem je tylko zamienić, można? A może ktoś już miał podobny problem?
Co jest też ciekawe sytuacja wyglądała tak że zapaliłem auto, pojechałem kawałek dalej je umyć, wszystko OK. Umyłem, potem jeszcze troche stało chce wyjechać i lipa ;/ mogła coś woda namieszać?
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
-
- Kontakt:
pasek napiety
to nic jutro wyciagam altka i rozrusznik bo tej padace tez nalezy sie remont, wszystko smiga fajnie tylko te dwa elementy odmawiaja posluszenstwa

to nic jutro wyciagam altka i rozrusznik bo tej padace tez nalezy sie remont, wszystko smiga fajnie tylko te dwa elementy odmawiaja posluszenstwa

Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
- DeviL
- Punto2 killer
- Miejscowość: Kraków
- Auto: Inne
A jesli swirgoli pasek , a taki bardziej gluchy dzwiek ? Znajomy mechanik mowil ,ze to lozyska padaja i tak im wyzsze obroty tym glosniejszy ten dzwiek , myslalem ze to pasek rozrzadu bije o obudowe , ale chyba wlasnie altek . Co myslicie ?
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a 

głośniejsze świergolenie a nawet wycie to zwarcie międzyzwojowe stojanu
delikatne żarzenie się kontrolki to zazwyczaj objaw padnietnej małej diody w mostku prostowniczym ja śmigam tak już 2gi rok i nic z tym nie robie
delikatne żarzenie się kontrolki to zazwyczaj objaw padnietnej małej diody w mostku prostowniczym ja śmigam tak już 2gi rok i nic z tym nie robie
KLIMATYZACJA WENTYLACJA CHŁODNICTWO luknij na moje aukcje http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4272123" target="_blank
-
- Kontakt:
ile kosztuje taka kompletna regeneracja?DeviL pisze: PS: altek zregenerowany , ale nie sluchalem jeszcze czy wyje
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
-
- Miejscowość: Gorlice
- Auto: Punto GT
Re: Znowu problemy z ładowaniem
Panowie, altek chodzi mi jak kompresor doladowania , im wysze obroty tym glosniej chodzi, lozyska wymienione regulator tez, sprawdzone mostek i diody cale. co moze byc przyczyna. jeszcze raz go wyciagac??ładowanie przed wymiana wzorowe, teraz tez
-
Gwizda?
-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Stara Kiszewa
Szczotki zapewne. Były docierane czy na dziko wsadzone?