KJS

Dyskusje "o wszystkim" i "o niczym" ;-)

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

Artur
Użytkownik
Auto: Uno 1.3T

KJS

Post autor: Artur »

mam pytanie czy startuje moze ktos z was uniakiem turbo w KJS lUB INNYCH RAJDACH jak sie sprawuje uniak turbo jakies osiagniecia itp,bo sie zastanawiam nad taka jazda,jak mozecie opiszcie
Obrazek
PUNTO HGT
Lui
Spamer :P
Kontakt:

Post autor: Lui »

z silnikiem turbo jechałem raz, jedzie się jak z 1.0 tylko szybciej :)

konkretnie mój egzemplarz (ale tak będzie miał każdy podobnie przygotowany) zachowuje się dość nerwowo, twardy zawias+lekki tył i auto potrafi gwałtownie przechodzić z podsterownośći w nadsterowność, ale troche umiejętnośći i można tą cechę dobrze wykorzystać w KJS

niestety nie dojechałem do mety bo dziurawo było i rozwaliłem conieco :P

ale ogólnie z seryjną turbosprężarką się nadaje, z większą już bym nie chciał za bardzo jezdzić

ja polecam chcociaż spróbować, wrażenia świetne, ciągły świst powietrza i walenie kamyczków o podwozie, normalnie jak w onboardach z WRC, świetna sprawa :P

choc nie KJS ale :P :
http://youtube.com/watch?v=v7CdsZDdkDY
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
krzysztof
Obserwator

Post autor: krzysztof »

Ja jestem w trakcie przygotowywania mojego FIATA 128 3p z silnikiem od Uno Turbo. Niestety autko bedzie jezdzilo od nastepnedo sezony wiec z checia tez bym sie dowiedzial jak chodza te silniki. W nastepnym sezonie po jazdach napewno podziele sie wrazeniami. Pozdrawiam
skadubek
Zaawansowany użytkownik

Post autor: skadubek »

Ooooo juz Ci zazdroszcze....kurde jedyny myk to nie mogą obroty spaść poniżej 2500obr/min bo bedzie kicha, jak dobze pójdzie (założe spręzynki i jakieś koła dobre to za 2tygodnie jade w asfaltowym na torze 8) )

Biegami trzeba sie namieszać troche bo krótkie są i nie ma co przeciagać...mnie sie charakterystyka silnika bardzo podoba mimo że mój ma 200.000 bez remontu i regeneracji turbiny wiem ,że jest trudno uwierzyć8)
Yannick
Aktywny użytkownik
Kontakt:

Post autor: Yannick »

mój ma 200.000 bez remontu i regeneracji turbiny wiem ,że jest trudno uwierzyć
Mój ma 255kkm :D. Może był już robiony, ale nie przeze mnie. Ludzie się nadziwić nie mogą, że ma tyle przejechane i nadal jeździ (a sami wiecie jak TO jeździ ;))
UT 1.3 T 88'
Artur
Użytkownik

Post autor: Artur »

jesli chodzi o km to moj tez nie wiadomo ile ma ale duzo bez robienia i zapier....jak powalony wiec chyba wszytskie tak maja male szatany :twisted:
Obrazek
PUNTO HGT
ODPOWIEDZ