[PGT] 1.4 - 1.6
-
- Zaawansowany użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
Re: [PGT] 1.4 - 1.6
To teraz nie rozumiem
czyli że odrazu zapalić i wio na droge? dziwna sprawa

..UNO TURBO MK1..
PRZEMINELO Z WIATREM
PRZEMINELO Z WIATREM
Przytrzymać kilkanaście minut na 1500-2000rpm, zlać olej, wlać nowy a potem w drogę tylko nie pełen but odrazu.
Fiat Marea Weekend SX 1,6 16V
-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Stara Kiszewa
Wracając do tematu:
czy zapłon trzeba przenieść z GTka czy można jakoś wykorzystać to co jest w serii w 1.6?
czy zapłon trzeba przenieść z GTka czy można jakoś wykorzystać to co jest w serii w 1.6?
podpinam sie pod temat, mam 1.4 pgt -zrobilem kapitalny remont silnika i zaczynam docierać silnik, dwa razy po kilkaniaście minut na różnych obrotach go trzymałem ale nie przekraczałem 2000 rpm no może zdażyło sie troszkę wiecej (do 2500) kilka razy
przejechaęłm też kilka kilometrów,
na początku dymił - rozumiem ze składane wszystko było na oleju wiec zapewne to dlatego, teraz na wolnych obrotach prawie juz nie dymi ale jak sie jedzie i przyśpiesza znów dymi?? czy to jest normalne?? ile tak może sie dziać? myslę że pierscienie sie jeszcze nie dotarły, cylindry po tulejowaniu i honowaniu wiec wszystko nie dotarte i przepuszcza olej.
pierwszy raz docieram silnik i jestem laikiem w tym temacie wiec zasięgnąć chce rady
a jeszcze jedno jakie cisnienie oleju powinno byc?? jak odpale to 3 bary potem po pewnym czasie delikatnie spada na ok 2,5 bara
czy to normalne ze pod obciążeniem ciśnienie wzrasta 2,5 na 3 ??

na początku dymił - rozumiem ze składane wszystko było na oleju wiec zapewne to dlatego, teraz na wolnych obrotach prawie juz nie dymi ale jak sie jedzie i przyśpiesza znów dymi?? czy to jest normalne?? ile tak może sie dziać? myslę że pierscienie sie jeszcze nie dotarły, cylindry po tulejowaniu i honowaniu wiec wszystko nie dotarte i przepuszcza olej.
pierwszy raz docieram silnik i jestem laikiem w tym temacie wiec zasięgnąć chce rady

a jeszcze jedno jakie cisnienie oleju powinno byc?? jak odpale to 3 bary potem po pewnym czasie delikatnie spada na ok 2,5 bara
czy to normalne ze pod obciążeniem ciśnienie wzrasta 2,5 na 3 ??
Punto GT
AR 156 FL SW
było Uno 1.4 n/a
AR 156 FL SW
było Uno 1.4 n/a
- DeviL
- Punto2 killer
- Miejscowość: Kraków
- Auto: Inne
Nie powinno raczej nic dymic , ja jak docieralem to nie dymilo ,no i nie smigalem w obrotach meczenia silnika , czyli ponizej 2tys zbytnio
zazwyczaj do 3.5k , ale tez do 5-5.5k przy krotkotrwalym obciazeniu

Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a 

mam takie może głupie pytanie, czy przez przytkany spust oleju z turbo mogłem uszkodzi turbo? tzn uszczelnienia?? miałem zagięty wężyk na odpływie.
jakie powinno być ciśnienie oleju?? na wolnych mam jakies 2-2,5 a jak dodam gazu to na 3 wchodzi
olej 5w50 silnik na dotarciu mam
jakie powinno być ciśnienie oleju?? na wolnych mam jakies 2-2,5 a jak dodam gazu to na 3 wchodzi
olej 5w50 silnik na dotarciu mam
Punto GT
AR 156 FL SW
było Uno 1.4 n/a
AR 156 FL SW
było Uno 1.4 n/a
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
Ciśnienie oki. Jezeli był zatkany odpływ to mogły poleciec uszczelniacze.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
co sądzicie o filterkach na odmę? mam pęknięty ten przewód i zastanawiam się czy przewód zmieniać czy dać filterek.
Punto GT
AR 156 FL SW
było Uno 1.4 n/a
AR 156 FL SW
było Uno 1.4 n/a
-
- Spamer :P
- Miejscowość: Gorlice
- Auto: Punto GT
ja mam kolego filterek od kad zlozylem silnik i jest ok
-