Zastanowcie sie co wy piszecie, to jak silnik bedzie bez sprezarki to nie bedzie pracowal?!
Po to leje sie to paliwo do cylindra zeby sie spalalo i zwiekszalo cisnienie w cylindrze, skoro jest wieksze cisnienie to i wieksza objetosc po rozprezeniu
ciemol pisze:Tobie to chyba juz nic nie pomoze zamiast bym wdziecznym za cenne informacje to szydzi
Hehe i kto to mowi W sumie to ja nie potrzebuje informacji w tym temacie , polecam ksiazke maximum boost corky bella , albo gej krofta ksiazke o twin camach Obie ksiazki daja wystarczajaco wiedzy w temacie tuningu i wloszczyzny
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a
dobra bo odbieglismy od tematu
jak to z tym przepływem spalin przy konkretnych obrotach?
ile lb dla ilu rpm, jak pytałem wczesniej to sie liczy czy sa ogolne wartosci jakies?
Wrzucalem screen z engin analyzera , uzyj IQ i zanalizuj exh press do boost press , i napisz mi przy jakich obrotach w moim silniku turbo napedza sie energia spalin na tyle mocno ,ze praktycznie nie ma laga po nacisnieciu sandala . Czekam na odpowiedz z wyjasnieniem
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a
DeviL pisze:Wrzucalem screen z engin analyzera , uzyj IQ i zanalizuj exh press do boost press , i napisz mi przy jakich obrotach w moim silniku turbo napedza sie energia spalin na tyle mocno ,ze praktycznie nie ma laga po nacisnieciu sandala . Czekam na odpowiedz z wyjasnieniem
...od 3,5tys zaczyna sie nakrecac a od 4tys juz spokojnie mozesz deptac
tylko ze mi nie chodziło o cisnienie dla oborotów tylko przepływ w lb lub jakiejkolwiek innej jednostce
poza tym co mi po tym cisnieniu jak w kazdym silniku dla roznych turbin to bedzie inaczej