Powiedział, że może wykonać według moich wytycznych, czyli określam czasy otwarcia, zamknięcia, wzniosy.goofer007 pisze:A jest w stanie wykonać wałek o danych parametrach, czy to tylko takie ogólnikowa poprawa charakterystyki ?...
Wałek rozrządu
- JARO_Cz-wa
- Zaawansowany użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
Re: Wałek rozrządu
-
- Spamer :P
przerabiam właśnie temat wałka i pozostał na placu boju tylko nowy catcams, światek wali ścieme przez telefon że nie przerobi wałka na pytanie dlaczego? odpwiedź brzmi że nie ma jak
nowy wałek jako że mam zniżke moge mieć taniej czyli w granicach powiedzmy 600 pln ale świątek nie daje gwarancji że sie nie wytrze
na pytanie jak zrobić żeby sie nie wytarło mówi żeby nowy od razu napawać i przeszlifować suma około 900 pln (jakiś żart) nowy catcams kosztuje 1250pln wiec nie ma sie co jebać tylko go po prostu kupić. hainrich niby napawa szlifuje i jest git, to ciekawy jestem jakim cudem na wałku od zibiego brakuje prawie milimetr wzniosu
ja odpuszczam i kupuje cata

- JARO_Cz-wa
a ten "od zibiego" to kto robił? Świątek czy Heinrich?hz10 pisze:...to ciekawy jestem jakim cudem na wałku od zibiego brakuje prawie milimetr wzniosu![]()
- goofer007
- Miejscowość: SZA
- Auto: Punto GT
Kiedyś Zibi miał wałek napawany przez heinricha, teraz chyba zasuwa na świątkowym.
176B6.000 1372 GT
146A2.246 1301 TIE
146A2.246 1301 TIE
- JARO_Cz-wa
To teraz pytanie czy o ten milimetr się wytarł, czy może niedokładnie został wykonany (za bardzo zeszlifowany)goofer007 pisze:Kiedyś Zibi miał wałek napawany przez heinricha, teraz chyba zasuwa na świątkowym.

To już może Zibi się wypowie

-
wałek jest u mnie w uno, mnie to wygląda na "naturalne" zużycie
- Rafalinek
- Użytkownik
Zamówiłem z UK PiperCamsa, po ówczesnym kursie GBP wyszło coś koło 1250, dokładnie nie pamiętam, w domu był na 3 dzień od zamówienia. Jak na razie po 4 tys. km ZERO zużycia - polecam 

- JARO_Cz-wa
No i jakie odczucia po założeniu tego wałka? Strojone to było po zmianie?Rafalinek pisze:Zamówiłem z UK PiperCamsa...
- Rafalinek
- Użytkownik
Wydaje mi się, że poprawiło się w górnym zakresie obrotów. Całości jeszcze nie stroiłem, najpierw chcę zrobić wydech, a potem go wystroję.
Ja mam ten pierwszy Fast road
http://www.pipercams.co.uk/pipercams/ww ... engine=236
Ja mam ten pierwszy Fast road
http://www.pipercams.co.uk/pipercams/ww ... engine=236
- kwiatek.pl
- Miejscowość: RADOM
- Auto: Uno 1.4T
a ja mam taki...
http://www.dbilas.de/dbilas_eng/index.htm
ostatni u dołu
Part No.: 06.041.001 Application: Road 1.4
296/288
wałeczek jest elegancki,poza tym ze na dole nie ma sily
ale jak juz wskoczy 4tys ...to jest masakra
http://www.dbilas.de/dbilas_eng/index.htm
ostatni u dołu
Part No.: 06.041.001 Application: Road 1.4
296/288

wałeczek jest elegancki,poza tym ze na dole nie ma sily

ale jak juz wskoczy 4tys ...to jest masakra
Ostatnio zmieniony śr lis 25, 2009 11:30 pm przez kwiatek.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
- goofer007
- Miejscowość: SZA
- Auto: Punto GT
Jeszcze Newmann Cams i Kent Cams robią do ut&pgt ale jakiesik lipne:
176B6.000 1372 GT
146A2.246 1301 TIE
146A2.246 1301 TIE
Ja juz dawno stwierdzilem ze biore catcams bedzie pewny na bank, nie widzialem zeby ktos na niego nazekal. Powiedzieli mi albo 1283zl albo 1233zl juz nie pamietam dokladnie, zbieram na niego
.

Fiat Uno Turbo 1301 Turbo@150HP 216Nm - zdedchło
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo
- śmigam
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo

- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
Miałem wałek od heinriha czy jak to się pisze i nie byłem zadowolony, Moze i czasy były inne ale wg mnie wałek był zjebany. W sumie jeździłem na nim nie długo a teraz ma go hz10. Mam wałem światka, zrobiłem od załozenia z 10 tyś i już widać oznaki wycierania.
Pewnie na zimę jak się zaczenie albo przed sezonem zdejmę wałek, pomierze i ewentualnie wyśle na napawanie. Poniewaz robie nie duże przebiegi tym autem to nie musze mieć wałka, który wytrzyma nie wiadomo ile. Jak po napawaniu wytrzyma klejne 2-3 lata to bedzie spoko.
Pewnie na zimę jak się zaczenie albo przed sezonem zdejmę wałek, pomierze i ewentualnie wyśle na napawanie. Poniewaz robie nie duże przebiegi tym autem to nie musze mieć wałka, który wytrzyma nie wiadomo ile. Jak po napawaniu wytrzyma klejne 2-3 lata to bedzie spoko.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
- JARO_Cz-wa
Niby Heinrich mówił, że daje dożywotnią gwarancje na w pełni zregenerowany wałek, zresztą na jego stronie też jest taka nota: "Na każdy zregenerowany przez nas wałek rozrządu dajemy dożywotnią gwarancję!" więc może jednak nie będzie takiej tragedii
Jednak największą niewiadomą jest dla mnie to czy faktycznie da rade wykonać krzywki o ściśle określnych czasach, a tego domowym sposobem też nie będe miał później jak zweryfikować
Nie mniej jak narazie w dalszym ciągu jestem nastawiony na to wyspawanie wałka i prawdopodobnie zamówie wałek według danych wałka PiperCamsa FIAUNOTBP285 Ultimate Road 276/250 timing 26-70 / 57-13

Nie mniej jak narazie w dalszym ciągu jestem nastawiony na to wyspawanie wałka i prawdopodobnie zamówie wałek według danych wałka PiperCamsa FIAUNOTBP285 Ultimate Road 276/250 timing 26-70 / 57-13
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
Taki wałek ma swiatek. łądnie zrobiony itd.
Z wałkiem heinricha był taki problem ze wugladał jak byś bo sam napawał spawarką i boschem opierdzielił potem.
Z wałkiem heinricha był taki problem ze wugladał jak byś bo sam napawał spawarką i boschem opierdzielił potem.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki