blow off-Jaki?
- wolks
- Użytkownik
- Miejscowość: szcz-
- Auto: Punto GT
Re: blow off-Jaki?
wielkie dzieki jutro powalcze 

- wolks
- Użytkownik
- Miejscowość: szcz-
Wiec podłaczyłem podcisnienie w mejsce bova na przewodzie 4mm i lipa, znaczy dzwiek sliczny, ale turbo ledwo ładuje do połowy i szarpie jedzie żabką jak odłączyłem i podłączyłem bova jest ok. czy bova trzeba całkowicie usunac, bo odłaczyłem tylko podcisnienie? czy mozliwe ze sie nałozyło bo wymieniłem tez tłumik mam na całości przelot, i beznadziejna sonde golden lodge, przez to chyba auto jezdzi tylko na stozku bo jak wrzucam orginalny filtr jest własnie to samo jazda żabką a przepływki mam juz 3
bo myslałem ze ona
co to może być?

-
- Spamer :P
- Miejscowość: Mysłowice
dv całkowicie musisz usunać i to miejsce po nim dobrze zaślepić
- BARTEKcoupe
- Miejscowość: Skarżysko Kamienna
- Auto: Inne
dv pewnie pęknięta membranę ma
Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss

- Echuu
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Sosnowiec
że się tak podepnę pod ten temat - daje coś w dziedzinie odczuć audio wyjęcie tego plastiku o przekroju znaczka mercedesa z sqqv od zibiego?
przyznam się że gwizdanie mi się już znudziło troszkę

Lancer Evolution IV
-
- Zaawansowany użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
Nie bedzie gwizdaniaEchuu pisze:że się tak podepnę pod ten temat - daje coś w dziedzinie odczuć audio wyjęcie tego plastiku o przekroju znaczka mercedesa z sqqv od zibiego?

- triskalion
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Warszawa/Chorzów
Echuu pisze:że się tak podepnę pod ten temat - daje coś w dziedzinie odczuć audio wyjęcie tego plastiku o przekroju znaczka mercedesa z sqqv od zibiego?
będzie robiło psss bez gwizdu
Uno 1.3 Burbo
- Echuu
- Aktywny użytkownik
i plecy węża - poskładałem, puszcza ciśnienie jak trzeba ale absolutnie nie wydaje żadnego dźwięku 

Lancer Evolution IV
- BARTEKcoupe
- Miejscowość: Skarżysko Kamienna
dokładnie, sprawdzałem temat i bez gwizdka jest głucha ciszaEchuu pisze:i plecy węża - poskładałem, puszcza ciśnienie jak trzeba ale absolutnie nie wydaje żadnego dźwięku

Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt

- partyzantpl
- Miejscowość: Opole
To czemu nie wrócić do seryjnego DV?Echuu pisze:i plecy węża - poskładałem, puszcza ciśnienie jak trzeba ale absolutnie nie wydaje żadnego dźwięku
- Echuu
- Aktywny użytkownik
DV wypuszcza ciśnienie na łopatki turbiny co nie jest dla niej najzdrowsze, B-O za to wypuszcza je pod maskę i nie robi jej krzywdy - ale to jest bardzo dobry patent dla ludzi którzy nie lubią jak im coś syczy a przy okazji w jakimś stopniu ochronią to biedne ihipartyzantpl pisze:To czemu nie wrócić do seryjnego DV?Echuu pisze:i plecy węża - poskładałem, puszcza ciśnienie jak trzeba ale absolutnie nie wydaje żadnego dźwięku
Lancer Evolution IV
- partyzantpl
- Miejscowość: Opole
Tak sobie myślę, że jak bov wypuszcza powietrze które jest już "policzone" (przez przepływomierz) do atmosfery to silnik wtedy niekoniecznie będzie działał tak jak powinien (przynajmniej przez ułamek sekundy - ma za mało powietrza, czyli za dużo paliwa), a DV wypuszcza powietrze za przepływomierz, więc powietrza w obiegu jest tyle ile być powinno - dobrze myślę? To tylko takie moje gdybanie.
BOV wypuszcza wtedy kiedy przepustnica jest zamknięta a wtedy... to Ci żadne powietrze nie jest do niczego potrzebnepartyzantpl pisze:Tak sobie myślę, że jak bov wypuszcza powietrze które jest już "policzone" (przez przepływomierz) do atmosfery to silnik wtedy niekoniecznie będzie działał tak jak powinien (przynajmniej przez ułamek sekundy - ma za mało powietrza, czyli za dużo paliwa), a DV wypuszcza powietrze za przepływomierz, więc powietrza w obiegu jest tyle ile być powinno - dobrze myślę? To tylko takie moje gdybanie.

-
- Miejscowość: Mysłowice
dzieki Ci ze skonczyłes te namietne rozwazania o dupie marynieGlaca pisze:BOV wypuszcza wtedy kiedy przepustnica jest zamknięta a wtedy... to Ci żadne powietrze nie jest do niczego potrzebne