Maski z KARBONU
-
- Spamer :P
- Auto: Uno 1.3T
Re: Maski z KARBONU
A ja powiem tak, nikt na forum nie odchudzal uniaka do granic mozliwosci i pewnie nie bedzie tego robil kosztem maski, ktora wykonana z karbonu nie jest tania. Jedynie Lui bawi sie w afto do sportu ale on poradzil sobie z zywica i wloknem szklanym, a koszt nieporownywalny do carbonu 

- mrowczan
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Częstochowa
- Auto: Inne
No ale i tak mi nie wmowisz, ze odczujesz roznice zmieniajac maske wazaca 8kg na 3kg. Rozumiem, jak w jakims wiekszym aucie wymieniasz kilka elementow na takie z tworzyw sztucznych i urywasz 50-60kg, ale w przypadku UT/PGT wymiana samej maski jak dla mnie nie ma zadnego sensu.
- Abarth
- Miejscowość: Zawiercie
jak to się mówi Lans BounCe i Orzeszki Solonemrowczan pisze:No ale i tak mi nie wmowisz, ze odczujesz roznice zmieniajac maske wazaca 8kg na 3kg. Rozumiem, jak w jakims wiekszym aucie wymieniasz kilka elementow na takie z tworzyw sztucznych i urywasz 50-60kg, ale w przypadku UT/PGT wymiana samej maski jak dla mnie nie ma zadnego sensu.

...::: Italian Pocket Rocket Fiat Uno Turbo MK1 Project
New Episode 500+ In progress
STAGE II 258Km & 311Nm
https://www.facebook.com/ItalianPocketRocket

New Episode 500+ In progress
STAGE II 258Km & 311Nm
https://www.facebook.com/ItalianPocketRocket

-
- Kontakt:
Właśnie powicinałem tylnie boczne szybki z poliwęglanu, zważyłem wszystko i na obu zejdzie 6,6 kg
Jak tylko znajdę czas w tygodniu to jadę po żywice i do zrobienia w kolejce czeka tylna klapa, drzwi i może i błotniki.

Jak tylko znajdę czas w tygodniu to jadę po żywice i do zrobienia w kolejce czeka tylna klapa, drzwi i może i błotniki.
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
-
- Zaawansowany użytkownik
To chyba nie znasz wszystkich aut na forum szkoda ze McBanan sie nie chwali w odpowiednim dziale...wiem ze dlubal przy masce....a tak po za tym to meczyl evo IX i inne wynalazkiturbomaniak pisze:A ja powiem tak, nikt na forum nie odchudzal uniaka do granic mozliwosci i pewnie nie bedzie tego robil kosztem maski, ktora wykonana z karbonu nie jest tania. Jedynie Lui bawi sie w afto do sportu ale on poradzil sobie z zywica i wloknem szklanym, a koszt nieporownywalny do carbonu

- Tschoob
- Zaawansowany użytkownik
- Miejscowość: Warszawa
ja robie maxymalnie odchudzonego uniaka....tyle ile da rade urwac tyle wylatuje...bez zadnego kompromisu...turbomaniak pisze:A ja powiem tak, nikt na forum nie odchudzal uniaka do granic mozliwosci i pewnie nie bedzie tego robil kosztem maski, ktora wykonana z karbonu nie jest tania. Jedynie Lui bawi sie w afto do sportu ale on poradzil sobie z zywica i wloknem szklanym, a koszt nieporownywalny do carbonu

poinformuj o cenie maseczki

Uno 1.3 Turbo seria na miasto 
Uno 1.4 16V - rally car

Uno 1.4 16V - rally car

-
Ja wcale nie mialem tego na mysli, nie mozliwe jest zeby poczuc roznice po ubytku 5kgmrowczan pisze:No ale i tak mi nie wmowisz, ze odczujesz roznice zmieniajac maske wazaca 8kg na 3kg. Rozumiem, jak w jakims wiekszym aucie wymieniasz kilka elementow na takie z tworzyw sztucznych i urywasz 50-60kg, ale w przypadku UT/PGT wymiana samej maski jak dla mnie nie ma zadnego sensu.

-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Tychy
- Auto: Inne
maska blniki tylna klapa i drzwi
co przy wadze maski i tylnej klapy to nic szyby z poli weglanu ale co z bezpieczenstwem
kumple mi odradzali udalo mi sie kiedys odlac tylko maske i tylna klape zabawy troche jest i po takich zabiegach znaczaco bonizymy mase uniacza
ps: panowie swieta za pasem to nie opychac sie tylko dieta a na wiosne uniacze to odczuja

ps: panowie swieta za pasem to nie opychac sie tylko dieta a na wiosne uniacze to odczuja

-
Jesli chodzi o poliweglan, to w Świdniku wykonuja z tego materialu wykonuja szyby do śmigłowców. Jesli chodzi o bezpieczenstwo, to laminaty epoksydowe sa niewiele delikatniejsze od blachy, wiec nie ma padaki. Zobacz jak wygladaja extremalnie odchudzone drzwi: nie ma srodka, tylko elementy zewnetrzne szyba na nity i koniec, tyle, ze auta z takimi drzwiami sa wyposarzone w klatke, wiec to juz inna liga bezpieczenstwa. Nie masz tragedii, ale prawnie przy wypadku, kazde odstepstwo od homologacji oznacza brak szans na odszkodowanie.