Maski z KARBONU

Dyskusje "o wszystkim" i "o niczym" ;-)

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

turbomaniak
Spamer :P
Auto: Uno 1.3T

Re: Maski z KARBONU

Post autor: turbomaniak »

A ja powiem tak, nikt na forum nie odchudzal uniaka do granic mozliwosci i pewnie nie bedzie tego robil kosztem maski, ktora wykonana z karbonu nie jest tania. Jedynie Lui bawi sie w afto do sportu ale on poradzil sobie z zywica i wloknem szklanym, a koszt nieporownywalny do carbonu :wink:
Awatar użytkownika
mrowczan
Aktywny użytkownik
Miejscowość: Częstochowa
Auto: Inne

Post autor: mrowczan »

No ale i tak mi nie wmowisz, ze odczujesz roznice zmieniajac maske wazaca 8kg na 3kg. Rozumiem, jak w jakims wiekszym aucie wymieniasz kilka elementow na takie z tworzyw sztucznych i urywasz 50-60kg, ale w przypadku UT/PGT wymiana samej maski jak dla mnie nie ma zadnego sensu.
Awatar użytkownika
Abarth
Miejscowość: Zawiercie

Post autor: Abarth »

mrowczan pisze:No ale i tak mi nie wmowisz, ze odczujesz roznice zmieniajac maske wazaca 8kg na 3kg. Rozumiem, jak w jakims wiekszym aucie wymieniasz kilka elementow na takie z tworzyw sztucznych i urywasz 50-60kg, ale w przypadku UT/PGT wymiana samej maski jak dla mnie nie ma zadnego sensu.
jak to się mówi Lans BounCe i Orzeszki Solone 8)
...::: Italian Pocket Rocket Fiat Uno Turbo MK1 Project
New Episode 500+ In progress
STAGE II 258Km & 311Nm
https://www.facebook.com/ItalianPocketRocket

Obrazek
Lui
Kontakt:

Post autor: Lui »

Właśnie powicinałem tylnie boczne szybki z poliwęglanu, zważyłem wszystko i na obu zejdzie 6,6 kg :)

Jak tylko znajdę czas w tygodniu to jadę po żywice i do zrobienia w kolejce czeka tylna klapa, drzwi i może i błotniki.
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
skadubek
Zaawansowany użytkownik

Post autor: skadubek »

turbomaniak pisze:A ja powiem tak, nikt na forum nie odchudzal uniaka do granic mozliwosci i pewnie nie bedzie tego robil kosztem maski, ktora wykonana z karbonu nie jest tania. Jedynie Lui bawi sie w afto do sportu ale on poradzil sobie z zywica i wloknem szklanym, a koszt nieporownywalny do carbonu :wink:
To chyba nie znasz wszystkich aut na forum szkoda ze McBanan sie nie chwali w odpowiednim dziale...wiem ze dlubal przy masce....a tak po za tym to meczyl evo IX i inne wynalazki 8) Wiesz wszystko zalezy w jakie klocki sie bawisz jeden moze szukac koni, a inny szuka jak urwac na kg :wink: efekt jest podobny...lepsze osiagi :lol: Pzdr.
Awatar użytkownika
Tschoob
Zaawansowany użytkownik
Miejscowość: Warszawa

Post autor: Tschoob »

turbomaniak pisze:A ja powiem tak, nikt na forum nie odchudzal uniaka do granic mozliwosci i pewnie nie bedzie tego robil kosztem maski, ktora wykonana z karbonu nie jest tania. Jedynie Lui bawi sie w afto do sportu ale on poradzil sobie z zywica i wloknem szklanym, a koszt nieporownywalny do carbonu :wink:
ja robie maxymalnie odchudzonego uniaka....tyle ile da rade urwac tyle wylatuje...bez zadnego kompromisu... :D

poinformuj o cenie maseczki :)
Uno 1.3 Turbo seria na miasto :)
Uno 1.4 16V - rally car :)
turbomaniak

Post autor: turbomaniak »

mrowczan pisze:No ale i tak mi nie wmowisz, ze odczujesz roznice zmieniajac maske wazaca 8kg na 3kg. Rozumiem, jak w jakims wiekszym aucie wymieniasz kilka elementow na takie z tworzyw sztucznych i urywasz 50-60kg, ale w przypadku UT/PGT wymiana samej maski jak dla mnie nie ma zadnego sensu.
Ja wcale nie mialem tego na mysli, nie mozliwe jest zeby poczuc roznice po ubytku 5kg :D
Pawlak
Aktywny użytkownik
Miejscowość: Tychy
Auto: Inne

Post autor: Pawlak »

maska blniki tylna klapa i drzwi :twisted: co przy wadze maski i tylnej klapy to nic szyby z poli weglanu ale co z bezpieczenstwem :roll: kumple mi odradzali udalo mi sie kiedys odlac tylko maske i tylna klape zabawy troche jest i po takich zabiegach znaczaco bonizymy mase uniacza :)
ps: panowie swieta za pasem to nie opychac sie tylko dieta a na wiosne uniacze to odczuja :D
simon1989

Post autor: simon1989 »

Jesli chodzi o poliweglan, to w Świdniku wykonuja z tego materialu wykonuja szyby do śmigłowców. Jesli chodzi o bezpieczenstwo, to laminaty epoksydowe sa niewiele delikatniejsze od blachy, wiec nie ma padaki. Zobacz jak wygladaja extremalnie odchudzone drzwi: nie ma srodka, tylko elementy zewnetrzne szyba na nity i koniec, tyle, ze auta z takimi drzwiami sa wyposarzone w klatke, wiec to juz inna liga bezpieczenstwa. Nie masz tragedii, ale prawnie przy wypadku, kazde odstepstwo od homologacji oznacza brak szans na odszkodowanie.
ODPOWIEDZ