Głowica
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
Re: Głowica
Ogólnie rzecz biorac to prowadnice po umieszczeniu w głowicy powinno sie przefrezowac na wymiar zaworu bo w czasie wbijania/wciskania materiał się odkształca. Tak jak napisał turbomaniak, zawieś głowice do roboty i zapłać bo potem remont silnika może okazać się bardziej kosztowny.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
-
- Spamer :P
- Miejscowość: Mysłowice
- Auto: Punto GT
takim sposobem to napewno sie naucze, wy chyba tez musieliscie od czegos zaczac nie?
powiedzcie mi tylko jak dobrac prowadnice i uszczelniacze
turbomaniak prosze cie nie udzielaj odpowiedzi na moje pytania, bo poza przemadrzaniem sie nie powiedzałes jeszcze nic konkretnego
powiedzcie mi tylko jak dobrac prowadnice i uszczelniacze
turbomaniak prosze cie nie udzielaj odpowiedzi na moje pytania, bo poza przemadrzaniem sie nie powiedzałes jeszcze nic konkretnego
- kania_
- Zaawansowany użytkownik
A ile silników bedziesz w roku robił?
JAK JEDEN, TO DAJ SOBIE SPOKÓJ I ZLEC TO JAKIEJS FIRMIE TYPU AUTOSZLIF
p.s.
Bo takim sposobem sie nie nauczysz, stracisz czas i pieniadze. Do tego jest przyrzad specjalize de lamazą i czujnik warsztatowy 1kg z wprawną ręką. Kup sobie jakis poradnik mechanika samochdowego dla uczniów szkół srednich
JAK JEDEN, TO DAJ SOBIE SPOKÓJ I ZLEC TO JAKIEJS FIRMIE TYPU AUTOSZLIF
p.s.
Bo takim sposobem sie nie nauczysz, stracisz czas i pieniadze. Do tego jest przyrzad specjalize de lamazą i czujnik warsztatowy 1kg z wprawną ręką. Kup sobie jakis poradnik mechanika samochdowego dla uczniów szkół srednich
-
Hehe, powodzenaia w remoncie jak jestes taki cwany
- JARO_Cz-wa
Jak to jak dobrać? Idziesz do sklepu i mówisz do jakiego auta potrzebujesz i tyle. Nie wiem coprawda jaki z Ciebie mechanik, ale takie pytania nie wróżą zbytnich kwalfikacji, proponowałbym jednak taką rzecz jak głowica silnika oddać do zakładu który ma do tego specjalistyczny sprzęt i przede wszystkim ludzie tam pracujący wiedzą co i jak zrobićuniak 1.4T pisze:takim sposobem to napewno sie naucze, wy chyba tez musieliscie od czegos zaczac nie?
powiedzcie mi tylko jak dobrac prowadnice i uszczelniacze...

Taki mały przykład: wyobraź sobie, że na skutek nieprawidłowego montażu prowadnicy i nie zdiagnozowania tego fuck upp-u może to spowodować zatarciem się zaworu w prowadnicy po czym tłok leci w góre i...... i przy pełni szcześcia za pewien czas będziesz robił głowice(o ile nie pęknie) jeszcze raz i szukał kogoś kto Ci sprzeda jeden tłok

Ja praktycznie wszystko co mam do zrobienia przy aucie robie sam, ale do takich rzeczy jak remont głowicy czy rozbiórka turbospreżarki się nie garne, bo to poprostu się nie opłaca

-
Konczac ta do niczego nieprowadzaca rozmowe, moge powiedziec, ze bez odpowiedniego zaplecza maszynowego, doswiadczenia i kwalifikacji nie ma szans zeby wykonac ta prace dobrze. Tak jak pisza przedmowcy musisz pojsc do dobrego autoszlifu. Ja ostatnio tak zrobilem. Powiedzialem zeby mi dopasowal gniazda do wiekszych zaworow, dotart i jak trzeba to wymienil prowadnice.
Ile Cie to kosztowalo zl???
Fiat Uno Turbo 1301 Turbo@150HP 216Nm - zdedchło
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo
- śmigam
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo

-
- Miejscowość: Mysłowice
- Auto: Punto GT
co jak co ale zniechecic to wy tu umiecie
wsk jutro bede wiedział to walne Ci na prv, ale ponoc głowica na zicher to w zaleznosci 500-700zł, ja robie wszystko oprocz wiekszych zaworów bo ktos pisał ze potem peka głowa

wsk jutro bede wiedział to walne Ci na prv, ale ponoc głowica na zicher to w zaleznosci 500-700zł, ja robie wszystko oprocz wiekszych zaworów bo ktos pisał ze potem peka głowa
-
Ja placilem 650zl zawory, uszczelniacze, prowadnice, plytki, regulacja zaworow i co smieszne chlopaki jeszcze musieli przetoczyc troszke waleczek od Pana Swiatka(nowo zakupiony) bo sie szklanka opierala (pierwsza od kolka roz.) 

- JARO_Cz-wa
Oszczędzamy Twój czas i pieniądzeuniak 1.4T pisze:co jak co ale zniechecic to wy tu umiecie...

- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
Tez to musiałem zrobić.skadubek pisze:Ja placilem 650zl zawory, uszczelniacze, prowadnice, plytki, regulacja zaworow i co smieszne chlopaki jeszcze musieli przetoczyc troszke waleczek od Pana Swiatka(nowo zakupiony) bo sie szklanka opierala (pierwsza od kolka roz.)
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
-
Moje koszty byly nastepujace - 25zl(ze zniszka dla studenta)=wstawienie 4 zaworow i dotarcie. Normalna cena to 7.5zl za zawor. Tylko wstawil je za plytko w stosunku do fabrycznych, tzn. zawor wystaje za malo ponad uszczelniacz, ale mi to poprawi. Jak pojade to mi tez zalozy wieksze ssace i bedzie komplet 39.5-tipo 1.6/33.4-uno1.5. Splanowanie glowicy kosztowalo 25zl. Poprosze zeby mi jeszcze na frezarce zrobil gniazda na trzy katy-20/45/70, czy cos podobnego, a poszerzanie kanalow wykonam samodzielnie.
-
Czy ja dobrze zrozumialem,chcesz miec wstawione wieksze zawory na starych gnizadach???
-
Na starych gniazdach, ale dopasowanych do nowych zaworow.
EDIT. Będą nowe gniazda dla nowych zaworów.
EDIT. Będą nowe gniazda dla nowych zaworów.
Ostatnio zmieniony śr sie 05, 2009 3:16 pm przez simon1989, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Przeciez to sie mija z celem