A ja mam inne pytanie związane z MBC , mianowicie :
MBC podłączamy zamiast pierburga , co z kablami od pierburga ? Czy komputer nie wywali błędu przy braku pierburga .
Druga sprawa . MBC trzyma zamknięte sterowanie WG aż do momentu przekroczenia ustawionej wartości ciśnienia . Komputer już od pewnej wartości będzie wysyłał sygnał do pierburga w celu częściowego otwarcia WG który to sygnał będzie nieskuteczny bo pierburg będzie odłączony . Co wtedy "pomyśli sobie komputer" i co zrobi ? Czy np. nie przejdzie w tryb awaryjny albo nie wywali błędu ?
Zastanawiam się nad założeniem MBC ale chcę dokładnie wiedzieć jakie są skutki uboczne .
Punto GT
Grande Punto Sport 1.4T
Punto II 1.2
Audi A4 Quattro 1.8T
Pierburg na kabelkach z boku, albo odpowiedni rezystorek za niego.
Jeśli fura ma przepływkę i już na tyle inteligentne ECU, to wywali błąd kiedy doładowanie zacznie narastać za szybko.
Gdy jest tylko MAPsensor raczej nie wywala błędów, ewentualnie przejście MAF->MAP(o ile ono samo nie będzie skutkowało checkiem) często pozwala uniknąć checka związanego z MBC.
Czyli rozumiem , że należy zostawić pierburga podłączonego do komputera ale z odłączonymi wężykami . Albo wstawić rezystor o wartości odpowiadającej oporowi cewki w pierburgu .
Co do drugiej części mojego pytania to dotyczy ono całkowicie seryjnego Punto GT . Więc jak w tym aucie zachowa się komputer po założeniu MBC i w sytuacji opisanej przeze mnie powyżej ?
Punto GT
Grande Punto Sport 1.4T
Punto II 1.2
Audi A4 Quattro 1.8T
Dokladnie jak pisze Lui . Sam mam i bezproblemowy jest.
Fiat Uno Turbo 1301 Turbo@150HP 216Nm - zdedchło
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo - śmigam
a mozna wiedziec jak podlaczyc mbc,jakies zdjecie,rysunek i prosil bym o ponowny link z mbc co do punto gt bo poprzednie sa nie aktywne. z tego zaworu WG na MBC i dalej czy raczej zle mysle
PUNTO GT 1995r.
AUDI 80 B4 1.9 TDI-90KM-było(miło wspominam)
PASSAT B5 FL 1.9TDI-130KM (angol)
Silnik jest bogiem,prędkośc nałogiem,turbo podstawa,reszta to zabawa!
PUNTO GT 1995r.
AUDI 80 B4 1.9 TDI-90KM-było(miło wspominam)
PASSAT B5 FL 1.9TDI-130KM (angol)
Silnik jest bogiem,prędkośc nałogiem,turbo podstawa,reszta to zabawa!