Ciśnienie oleju??

turbo, głowica, dolot, układ paliwowy, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

ziuzio
Spamer :P
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Post autor: ziuzio »

No bo skoro nie masz takich problemów, to pewnie nie ma oleju w turbinie :) . Każdy dobry Turbolot musi gdzieś tracić olej :twisted:
marcin77
Auto: Uno 1.3T

Post autor: marcin77 »

ziuzio pisze:No bo skoro nie masz takich problemów, to pewnie nie ma oleju w turbinie :) . Każdy dobry Turbolot musi gdzieś tracić olej :twisted:
ale ja nie mówiłem że nie ucieka, ucieka ale uszczelką misy olejowej i uszczelką od głowicy :lol: , idą nowe wydatki
lancia dedra 2.0t
Awatar użytkownika
mops
"Cichociemny"
Kontakt:

Post autor: mops »

ziuzio pisze:No bo skoro nie masz takich problemów, to pewnie nie ma oleju w turbinie :) . Każdy dobry Turbolot musi gdzieś tracić olej :twisted:
kiedys slyszalem cos takiego "To jest FIAT jak nie cieknie olej lub jak nie musisz dolewac i nie widac ubytkow to juz oleju nie masz ;-)"

a tak powaznie ile wam oleju wcinaja wasze pociski ?? Ja juz nie licze bo co chwila mi jakies uszczelnienei pada - jak nie simmering przy rozrzadzie to teraz simmering na wale (wole dolac niz znowu zwalic skrzynie).. ;-)
Niemiecki temperament - hiszpańska precyzja ;-)
ziuzio
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Post autor: ziuzio »

Mój na razie nie pożera za dużo, ale dolocik lekko kleisty :D . Ale w poprzednim moim bolidzie, dopóki nie wymieniłem uszczelniaczy zaworowych to łykał jakieś 0.5l na 1kkm, po wymianie 0 :D .
Awatar użytkownika
ZibiUT
"FireStarter"
Miejscowość: Kampinos
Kontakt:

Post autor: ZibiUT »

Jak składałem silnik to wymieniłem prawie wszystkie uszczelki i teraz prawie nigdzie nie cieknie. Dlaczego prawie bo po skręceniu miski musiałem ją jeszcze raz zdjąć i już nie ułożyła się tak jak powinna no i uszczelniacza aparatu nie wyminiłem. Za to leci przez turbine ale ile to nie powiem kopci troszkę
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
ODPOWIEDZ