DeviL pisze:A ebc + ecumajster nie pomogloby na takiego laga ?
Podłączam się pod pytanie. Myślę ze nowy kolektor rurowy uspawany pod T25 z kwasiaka też powinien trochę pomóc. No i rev limiter trzeba by podnieść na 7000 myślę.
a jaki cel zabiegu jest w podniesieniu limitera 0 200 obr?
mysle ze spokojnie 7400 - powyzej wychodza juz neidomagania ori walka rozrzadu - troche na to pomaga regulowane kolko rozrzadu
a turbina na to niemożliwe w zasadzie nie wiem nie sprawdzałem i nie zamierzam ale czytałem i nawet coolin mówił że można szybko ją zabić przez als pozatym jak wyobrażasz sobie jazde po mieście z ciągle pierdzoącym samochodem
ale nie mów że nie będzie działać
pozatym nie musi być ALS gdzie odrazu mamy chociaż 0,5 bara przy zamkniętej przepustnicy, wystarczy 0,1 i troche szybsze dojście do np. 0,5 potem to już leci
ja tam spróbuje, ale wyjazd uniakiem planowany jest najwcześniej na styczeń/luty i to też tak rekraacyjnie
lag to lag ja zamontowałem krótsze 3 biegi i niezauważyłem różnicy poza mniejsza prędkością max na poszczególnych. ja chce "iść na łatwizne" i dlatego założe kompresor
Dotarła do mnie sprężarka o której wcześniej pisałem: T25, strona zimna A/R 0.80 a gorąca A/R 0.64. Na oko wygląda jakby faktycznie miała podejść w miejsce IHI. Pytanko: ktoś stroił silnik z T25 na seryjnych wtryskach czy odrazu większe?
ciekawi mnie jaki wpływ ma częśc zimna .80 bo ja mam .49
w sumie to nie spotkałem się z jakimś konkretnym opisem jakie to ma znaczenie, niby tylko że mniejszy jest do większego boostu a większy ar do mniejszego przy takim samym przepływie