Uno 1,4 ie
Uno 1,4 ie
Mam pytanie: Jeśli posiadam Uno 1,4 ie rok 95 i chciałbym do niego turbo założyć to jakie są wskazania przy pracy nad tym? Z góry dzięki za odpowiedż. Pozdrawiam
-
- Aktywny użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
Re: Uno 1,4 ie
Kupno Uno Turbo i przełożenie wszystkiego do Uno 1,4Abuk pisze:Mam pytanie: Jeśli posiadam Uno 1,4 ie rok 95 i chciałbym do niego turbo założyć to jakie są wskazania przy pracy nad tym? Z góry dzięki za odpowiedż. Pozdrawiam
Pozdrawiam - Binio

- Pumba_bielsko
- Aktywny użytkownik
- Kontakt:
- Pumba_bielsko
- Aktywny użytkownik
- Kontakt:
- Pumba_bielsko
- Aktywny użytkownik
- Kontakt:
-
- Spamer :P
- Kontakt:
Jeśli naprawdę chcesz to zrobić a nie jesteś tysięczną osobą zawracającą dupę to mam trochę części które byś napewno potrzebował
(to nie oferta ale też wykaz potrzebych częśći)
-kolektor wydechowy
-kolektor dolotowy z wtryskiwaczami
-całą elektornikę od wtrysku, tj, komputery (paliwo i zapłon), czujniki,przepływka, wiązki
-pompa paliwa
do tego musiałbyś kupić jeszcze samą turbosprężarkę dorobić przewody olejowe i wodne, a także całe orurowanie z dolotem (chociaż mam dużą część orurowania ze zwykłego UT, ale IC mam tylko z nissana 200sx)
(to nie oferta ale też wykaz potrzebych częśći)
-kolektor wydechowy
-kolektor dolotowy z wtryskiwaczami
-całą elektornikę od wtrysku, tj, komputery (paliwo i zapłon), czujniki,przepływka, wiązki
-pompa paliwa
do tego musiałbyś kupić jeszcze samą turbosprężarkę dorobić przewody olejowe i wodne, a także całe orurowanie z dolotem (chociaż mam dużą część orurowania ze zwykłego UT, ale IC mam tylko z nissana 200sx)
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
Dzięki wszystkim za rady. Chodzi o to że kumpel który zajmuje się takimi rzeczami proponował mi tą przeróbkę . Ponoć silnik 1,4 jest seryjnie przygotowany pod turbo . A jeśli chodzi o odprężanie silnika to ponoć starszy silnik tego niepotrzebuje bo sprężanie jest już mniejsze (kwestia zużycia ).
Pumba_bielsko będziesz chyba kojażył kolesia też jest z Bielska wołają go Kefir
Pozdrowienia dla bbracers ! Pozdrów Kokosa bo jakoś ostatnio niemożemy się spotkać
.
Pumba_bielsko będziesz chyba kojażył kolesia też jest z Bielska wołają go Kefir

- mops
- "Cichociemny"
- Kontakt:
kumpel widocznie nie wie czym sie zajmujeAbuk pisze:Dzięki wszystkim za rady. Chodzi o to że kumpel który zajmuje się takimi rzeczami proponował mi tą przeróbkę . Ponoć silnik 1,4 jest seryjnie przygotowany pod turbo .

silnik z 1,4 n/a ma:
zbyt duzy stopien sprezania,
mniej wydajny plaszcz wodny odprowadzajacy cieplo do okladu chlodzenia,
nie sadze tez by byl tak przygotowany jezeli chodzi o sprawe materialow zastosowanych do produkcji (np nie posiada zaworow z wkladkami sodowymi zapewniajacymi lepsze odprowadzanie ciepla itd...)
Podsumowujac - jezeli sie za to wezmiesz - to szukaj nowego silnika 1,4 bo swoj rozwalisz ;-(
Niemiecki temperament - hiszpańska precyzja 

- Pumba_bielsko
- Aktywny użytkownik
- Kontakt: