strzałka nr 1 skąd ona idzie ta rurka??, dziś grzebałem i wyskoczyła lekko, strzałka nr 2 jest tam kostka i wychodzą 4 wsówki paskudnie zaizolowane, do czego sygnał od nich idzie ( tak na marginesie nie wiem kto grzebał w tym aucie ale pełno taśmy izolacyjnej, i koło skrzynki bezpieczników i w komorze silnika, chodzi o okablowanie)
i jeszcze jedno pytanie, linka prędkościmoierza czym odkręcić i czy od góry można dostać się , z góry widze gdzie siedzi ale mało miejsca, a kanału nie mam
kurcze ale mętlik, dziś siedziałem w garażu i oglądałem zawieszenie, podwozie, okablowanie i stwierdzam że straszna plątanina, a podwozie samochodu zarośnięte, narazie strach jeździć, jezu co za buraki tak dobijają auta,
Leon ma rację, wężyk jeden idzie w okolice reflektora, a jest on od układu zasysania oparow benzynki .
Kostka 2 jest prawdopodobnie kostką przekaznika od pompy paliwa-steruje pracą pompy po włączeniu kluczyka.
Nie ma sie co dziwić . Uniaki MK1 to przecież prawie 20 letnie auta , które były sprowadzane z zagranicy bo u nas chyba nie były w sprzedaży . Ludki je kupowali i katowali na maksa bo wtedy to były u nas potwory . A wiadomo jak kiedyś dbało się o auta - nie dbało się a poza tym to Fiat jest a nie Mercedes wiec jakość inna i b.podatny na ząb czasu . Ale wazne ze krok po kroku sie je odbuduje i będa mam nadzieje warte dużo w dobrym stanie .
Wogóle jak patrze pod maske to czasem sie usmiecham jak patrze co te makarony tam powymyślały . Stare dobre lata 80te w motoryzacji ...... mimo ze dopiero co dorastałem