jak zwykle, do czego to jest ;)

układ elektryczny, układ wtryskowy i zapłonowy, SMT6, ECUMASTER, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

marcin77
Spamer :P
Auto: Uno 1.3T

jak zwykle, do czego to jest ;)

Post autor: marcin77 »

strzałka nr 1 skąd ona idzie ta rurka??, dziś grzebałem i wyskoczyła lekko, strzałka nr 2 jest tam kostka i wychodzą 4 wsówki paskudnie zaizolowane, do czego sygnał od nich idzie :?: ( tak na marginesie nie wiem kto grzebał w tym aucie ale pełno taśmy izolacyjnej, i koło skrzynki bezpieczników i w komorze silnika, chodzi o okablowanie)
Obrazek

i jeszcze jedno pytanie, linka prędkościmoierza czym odkręcić i czy od góry można dostać się :?: , z góry widze gdzie siedzi ale mało miejsca, a kanału nie mam
lancia dedra 2.0t
leon20vt
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: leon20vt »

Ta rurka 1 idzie do jakis zaworków podciśnieniowych za lewym reflektorem . Tak jest u mnie .
YAMAHA R1 '05 + mocne autko .
marcin77

Post autor: marcin77 »

kurcze ale mętlik, dziś siedziałem w garażu i oglądałem zawieszenie, podwozie, okablowanie i stwierdzam że straszna plątanina, a podwozie samochodu :( zarośnięte, narazie strach jeździć, jezu co za buraki tak dobijają auta,

ale kiedyś zbie całe :lol:
lancia dedra 2.0t
ziuzio
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Post autor: ziuzio »

Leon ma rację, wężyk jeden idzie w okolice reflektora, a jest on od układu zasysania oparow benzynki :) .
Kostka 2 jest prawdopodobnie kostką przekaznika od pompy paliwa-steruje pracą pompy po włączeniu kluczyka.
leon20vt
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: leon20vt »

Nie ma sie co dziwić . Uniaki MK1 to przecież prawie 20 letnie auta , które były sprowadzane z zagranicy bo u nas chyba nie były w sprzedaży . Ludki je kupowali i katowali na maksa bo wtedy to były u nas potwory . A wiadomo jak kiedyś dbało się o auta - nie dbało się a poza tym to Fiat jest a nie Mercedes wiec jakość inna i b.podatny na ząb czasu . Ale wazne ze krok po kroku sie je odbuduje i będa mam nadzieje warte dużo w dobrym stanie .

Wogóle jak patrze pod maske to czasem sie usmiecham jak patrze co te makarony tam powymyślały . Stare dobre lata 80te w motoryzacji ...... mimo ze dopiero co dorastałem ;)
YAMAHA R1 '05 + mocne autko .
ODPOWIEDZ