Jakie opony na zime??
- F.R.O.C.K.
- Obserwator
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
Jakie opony na zime??
Idzie zima no i zamierzam kupic komplet zimowych opon bo te ktore przyszly z Uniakiem jak je wulkanizator zobaczyl to stwierdzil ze to ich ostatni sezon
Jaki rozmiar zimowej jest dobry do turboka
Zaznaczam ze zostaje przy R13, jakie marki polecacie a jakich sie wystrzegac
No i co sadzicie o bieznikowanych gumach z markgumu, bo na allegro chwala sie ze jakiejs megamieszanki uzywaja
Ktos mial z tym stycznosc 
Only TURBO, fuck GTi
-
rosssssa
- Zaawansowany użytkownik
Co do markguma to miałem styczność
I jestem bardzo mile zaskoczony.
Miałęm je na Punciaku 1,1 ale nie było z nimi problemu przyczepność na śliskim rewelacja, a na kopkim śniegu rewelacja.
Obecny właściciel też je sobie chwali.
I jestem bardzo mile zaskoczony.
Miałęm je na Punciaku 1,1 ale nie było z nimi problemu przyczepność na śliskim rewelacja, a na kopkim śniegu rewelacja.
Obecny właściciel też je sobie chwali.
Grzegorz Tereba - Fotografia motoryzacyjna
Fotografia motoryzacyjna, reklamowa, portretowa, okolicznościowa
Fotografia motoryzacyjna, reklamowa, portretowa, okolicznościowa
- F.R.O.C.K.
- Obserwator
- Kontakt:
-
Pele
- Obserwator
- Kontakt:
ludzie tylko nie polecaja letnich do katowania w winklach na suchym asfalcie, przypadki odklejania bokow to raczej zupelna rzadkosc, ale generalnie te boki sa mniej stabilne niz w przypadku jednolitych opon.
co do sprintu, hamowania na sliskim czy suchym czy innych czynnikow jak halas, wiekszosc osob jest bardzo mile zaskoczona i chwali, gdyby nie te niestabilne boki to tez bym je bral, ale o zimowkach nie slyszalem zadnych narzekan.
Osobiscie wybralem opcje markowych importowanych uzywek, konkretnie mojej ulubionej marki - patrz podpis
a zimowki juz mialem
PS: "megamieszanki" - po prostu mieszanki AVONu, a to marka ktora robi opony bardzo czesto uzywane w rajdach/rallycrossie
a na ulice jak praktyka pokazuje sprawdzaja sie tanie bieznikowane produkty, a tym juz wlasnie zajmuje sie Markgum
choc uzywane sa takze do sportu w Driftingu
EDIT: opony AVON w f3000
http://www.solidstateracing.com/image.php?sz=500&id=165
co do sprintu, hamowania na sliskim czy suchym czy innych czynnikow jak halas, wiekszosc osob jest bardzo mile zaskoczona i chwali, gdyby nie te niestabilne boki to tez bym je bral, ale o zimowkach nie slyszalem zadnych narzekan.
Osobiscie wybralem opcje markowych importowanych uzywek, konkretnie mojej ulubionej marki - patrz podpis
a zimowki juz mialem
PS: "megamieszanki" - po prostu mieszanki AVONu, a to marka ktora robi opony bardzo czesto uzywane w rajdach/rallycrossie
a na ulice jak praktyka pokazuje sprawdzaja sie tanie bieznikowane produkty, a tym juz wlasnie zajmuje sie Markgum
choc uzywane sa takze do sportu w Driftingu
EDIT: opony AVON w f3000
http://www.solidstateracing.com/image.php?sz=500&id=165
"(...) Jedz tak by kibicom zadrzalo serducho, wszystko z siebie daj byleby nie bylo glucho.
Bokami dla ludzi, dla ziomkow dla wszystkich prawdziwych, uwierz mi nie ma rzeczy niemozliwych ! (...)"
Bokami dla ludzi, dla ziomkow dla wszystkich prawdziwych, uwierz mi nie ma rzeczy niemozliwych ! (...)"
-
Pele
- Obserwator
- Kontakt:
Obecnie... powiem krotko, nie mam zielonego pojecia
ale skoro jestes pewien ze nikt przenigdy nie uzywal opon do rallycrossu w rajdach w PL to na 90% jestes w bledzie
wybacz ze nie mam pamieci do przeszlosci, ale rzeczywiscie co do tej opcji okreslenie "bardzo czesto" jest nie trafne i odnosilo sie wlasciwie do Rallycrossu
ale skoro jestes pewien ze nikt przenigdy nie uzywal opon do rallycrossu w rajdach w PL to na 90% jestes w bledzie
wybacz ze nie mam pamieci do przeszlosci, ale rzeczywiscie co do tej opcji okreslenie "bardzo czesto" jest nie trafne i odnosilo sie wlasciwie do Rallycrossu
"(...) Jedz tak by kibicom zadrzalo serducho, wszystko z siebie daj byleby nie bylo glucho.
- Pumba_bielsko
- Aktywny użytkownik
- Kontakt:
ja osobiscie polecam tak 135/70/13
markgum jest dobry na zime gdyz jest bieżnikowany i mieszanka gumy jest miekka (ja sobie chwale)
taka firma jak hankook rewelacyjnie sie spisała u mnie w tamtym roku rozmiar 205/65/15 miałem załozony w alfie 156(a mieszkam w górach i problemy z dojazdem zawsze były) i tylko nie wiechałem 2 razy pozytywnie zaskoczony wiec na ten rok zostaje hankook no i markgum no i kpl kolców oczywiście (to podstawa wychowania w górach)
markgum jest dobry na zime gdyz jest bieżnikowany i mieszanka gumy jest miekka (ja sobie chwale)
taka firma jak hankook rewelacyjnie sie spisała u mnie w tamtym roku rozmiar 205/65/15 miałem załozony w alfie 156(a mieszkam w górach i problemy z dojazdem zawsze były) i tylko nie wiechałem 2 razy pozytywnie zaskoczony wiec na ten rok zostaje hankook no i markgum no i kpl kolców oczywiście (to podstawa wychowania w górach)
- F.R.O.C.K.
- Obserwator
- Kontakt:
hmm... ja czytalem w briefie ze ma wpisane wlasnie 155/70/13Pumba_bielsko pisze:ja osobiscie polecam tak 135/70/13
Co do opon chyba sie zdecyduje na te Markgumy bo widze ze sobie je tu wszyscy chwala
Only TURBO, fuck GTi
-
Pele
- Obserwator
- Kontakt:
tego nie wiem, wiem ze uzywali, i ze biezniki niewiele sie roznily optycznie - jesli w ogole.
Choc szczerze wydaje mi sie, ze samo stosowanie w rajdach spowodowane moglo byc bezposrednio stosunkiem jakosci do ceny i dostepnoscia itd, a nie profesjonalnym dostosowaniem. Ale to tylko moje gdybanie.
Co do 135, to do Uno chyba powinny byc z wiekszym profilem, byly chyba do 1.0 i 0.9......
/70 do wlasnie 155 standart jest i takie takze ja mam zimowki oraz takie same wszystkie w Punto.
Letnich mam obwod jeszcze wiekszy od standartowego.
Choc szczerze wydaje mi sie, ze samo stosowanie w rajdach spowodowane moglo byc bezposrednio stosunkiem jakosci do ceny i dostepnoscia itd, a nie profesjonalnym dostosowaniem. Ale to tylko moje gdybanie.
Co do 135, to do Uno chyba powinny byc z wiekszym profilem, byly chyba do 1.0 i 0.9......
/70 do wlasnie 155 standart jest i takie takze ja mam zimowki oraz takie same wszystkie w Punto.
Letnich mam obwod jeszcze wiekszy od standartowego.
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
Ja mam 155/65 13" Są troszke niskie ale dobrze się jeździło.
Mam Dębicę FRIGO.
Mam Dębicę FRIGO.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki