klimczok3 pisze:Tak Apac to ten punciak, jak to widze to mi sie nóz na tego gościa otwiera
Wiem cos na ten temat, jedyna roznica jest taka, ze ja kupilem UTa - nie chce liczyc, ile w niego wlozylem, a auto ciagle cos "boli" Stan mial byc tez "dobry", ehh tak to juz jest z turbozabawkami...
Dzięki wszystkim za pomoc!! Pierścienie zamówie w ASO.Zastanawiam sie tylko czy nie lepiej kupc kl tłoków z pierścieniami! Koś zna cene?Oriętacyjną? i gdzie kupi poza aso
Mógłbyś jeszcze sprawdzic wymiary tłoków w punto gt?
Niema moich w katalogach ani goretz,prima i inne..
Chyba racje miał chemmist jak pisał że inne niż z ASO nie pasują.
wymiary moich to 80.5x1.5x2x3 kto ma jakieś rozwiązanie.
PILNIE POTRZEBNA TURBINKA!!!!
tak jak pisałem, kolega mechanik pojechał po pierścienie do gt chyba do inter carsu, kupił goetze czy jak to sie nazywa wraca i za nic nie chciały wejść, zmierzył, porównał z tymi co były, wymiary nowych jakby z d@!% wzięte, pojechał po drugie bo były jakieś inne, to samo..... a podobno inne firmy biora wymiary z goetze wiec doszlismy do wniosku że nie bedą pasowały dlatego tylko ASO imo
F.I.A.T. : Fabbrica Italiana Automobili Turbocompresse
DO WSZYSTKICH KUPUJĄCYCH PIERŚCIENIE DO PUNTO GT!!!!
Żadna z firm oferujących pierścienie nie ma w swojej ofercie pierścieni do punto gt.Oferują pierścienie o wymiarach 80.5x1.2x1.5x3. Nietety punto gt ma takie 80.5x1.5x2x3.
Odwiedziłem wszystkie sklepy i wszystkich dostawców - nic.
Pozostało tylko czeka 10 dni aż ASO je sprowadzi.Kpl kosztuje 449 zł.
klimczok3 pisze:DO WSZYSTKICH KUPUJĄCYCH PIERŚCIENIE DO PUNTO GT!!!!
Żadna z firm oferujących pierścienie nie ma w swojej ofercie pierścieni do punto gt.Oferują pierścienie o wymiarach 80.5x1.2x1.5x3. Nietety punto gt ma takie 80.5x1.5x2x3.
Odwiedziłem wszystkie sklepy i wszystkich dostawców - nic.
Pozostało tylko czeka 10 dni aż ASO je sprowadzi.Kpl kosztuje 449 zł.
czekasz tylko 10 dni, ja czekałem miesiąc aż przywiozą z włoch
F.I.A.T. : Fabbrica Italiana Automobili Turbocompresse
Jeszcze mnie goś z turboteca pocieszył ze turbinka kosztuje 2500+VAT!!!!
razem 3050.Mam ją mie we wtorek.Jestem zadowolonyt chociaż z pustą kieszenią. No chyba że trafi sie coś tańszego między czasie!!!
klimczok3 pisze:Jeszcze mnie goś z turboteca pocieszył ze turbinka kosztuje 2500+VAT!!!!
razem 3050.Mam ją mie we wtorek.Jestem zadowolonyt chociaż z pustą kieszenią. No chyba że trafi sie coś tańszego między czasie!!!
A moje pierścionki też przyjadą z włoch!!!!!
qrde przejezdzalem dzis kolo bimetu, ale jutro podskocze i sie zapytam bo z tego co ja sie orientowalem to ponoc mieli pierscionki
dowiem sie i dam znac
nie łąm sie kolega dał 8.500 za ładnego gt-ka
no i tak pękła głowica
dla jasnosci wymienił wąż od wspomagania bo pęknoł
jakies tam pierdoły z węży
no teraz to odrazu glowice robi i pierścienie wymienia i wogóle robi silnik
wiec sporo tez go to wyjdzie oblicza ze gdzies około 3000
chyba rozumiecie dlaczego jeździmy unami:]
klimczok3 pisze:kurde przeliczyłem wszystko i tak:
za samochód dałem dokładnie 7800
a sama turbina i pierścienie 3500
To prawie połowa wartości fiata!!!!!!!
NIECH TO BĘDZIE PRZESTROGA,ZANIM KUPISZ SPRAWDŹ DOKŁADNIE CO KUPUJESZ!
wiem co powiecie - mądry polak po szkodzie.
i powiedźcie szczeże ładny ten mój punciak!?!
dlatego ja kupilem Punto za 3500zl jak narazie wsadzilem jakies 2000 i teraz robie kolejne rzeczy
ale nie wazne jakie auto kupisz i tak bedziesz predzej czy pozniej musial to zrobic taka prawda bo w naszym przypadku jak chcesz dlubac silnik to musisz miec wszystko swieze a wiadomo ze nie ma ch*ja we wsi zeby taki samochod mial lekkie zycie zadko sie to zdaza
wiec rada jest jedna, masz 10 000 to kup jak najtaniej i zeby byl prosty i jak najbardziej kompletny i rob dla siebie