Zamienił stryjek siekierkę na kijek...

pozostałe tematy nie związane z istniejącymi działami.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

marcin77
Spamer :P
Auto: Uno 1.3T

Zamienił stryjek siekierkę na kijek...

Post autor: marcin77 »

kupiłem od forumowicza turbinę, jako że moja lała olejem i stwierdziłem że taniej wyjdzie wymienić na w dobrym stanie używkę niż regeneracja mojej,
po założeniu (jakiś tydzień temu dopiero, leżała i czekała na wymianę) i przejechaniu 200km stwierdzam że pompuje do max 0,5 bara, gwizd nasilający się ze wzrostem pompowania, przecieka płyn chłodniczy z turbiny , a u mnie tylko olej lał się :roll: ..............., nie wierzcie sprzedającym bo na 90% kłamią,
jestem cholernie wkurzony bo wydałem kasę na sprzęt + wymiana i jeździ gorzej :!: dlatego to piszę....
lancia dedra 2.0t
Awatar użytkownika
jugo500
Zaawansowany użytkownik

Post autor: jugo500 »

Napisz od kogo kupiłeś , To forum publiczne więc ujawniając nick nie ujawniasz danych osobowych 8)
marcin77

poczekam aż dostanę odpowiedź na priv od tej osoby, ogólnie kosztowało mnie to ponad 400pln z wymianą i jest tym strasznie :evil:,
ogólnie padlina została mi sprzedana, cios poniżej pasa
lancia dedra 2.0t
marcin77

jugo500 pisze:Napisz od kogo kupiłeś , To forum publiczne więc ujawniając nick nie ujawniasz danych osobowych 8)
chodzi o cichy78
lancia dedra 2.0t
Awatar użytkownika
jugo500
Zaawansowany użytkownik

Post autor: jugo500 »

a `no to raczej jasne , to auto śmigało we wrocku w motoexpress i tam już olejem pluła :roll:
marcin77

olejem nie pluje, może za szybko wysłałem ochrzan dla cichego, ale od chwili założenia gorzej jeździ, nie ładuje, na obroty źle wchodzi
lancia dedra 2.0t
Awatar użytkownika
mops
"Cichociemny"
Kontakt:

Post autor: mops »

jugo500 pisze:a `no to raczej jasne , to auto śmigało we wrocku w motoexpress i tam już olejem pluła :roll:
w motoexpress nie dali rady z tym utem i wzial je cichy... teraz na czesci juz rozsprzedaje - omijalbym to auto z daleka..
Niemiecki temperament - hiszpańska precyzja ;-)
Lui
Kontakt:

Post autor: Lui »

ja mam IC + orurowanie + bilsteiny od cichego i nie narzekam, jestem bardzo zadowolony :)

może coś się jeszcze wyjaśni?
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
Awatar użytkownika
ZibiUT
"FireStarter"
Miejscowość: Kampinos
Kontakt:

Post autor: ZibiUT »

A ja mam skrzynię biegów i tez jest oki.

W motoexpresie to zalatwili pierścienie i tloki. i duzo samochod nie jeździł wiec raczej turbina nie powinna być zje....
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
Awatar użytkownika
mops
"Cichociemny"
Kontakt:

Post autor: mops »

Zibi122 pisze:A ja mam skrzynię biegów i tez jest oki.

W motoexpresie to zalatwili pierścienie i tloki. i duzo samochod nie jeździł wiec raczej turbina nie powinna być zje....
ja mam wlasnie na mysli silnik - dawali mu pewnie ostro w palnik wiec zajechali tloki, pierscienie i kto wie czy nie turbo...

Pamietacie jak leon pisal ze nie moga dac z nim rady bo za cholere nie trzym cisnienia itp ?? Cos pewnie perdyknelo... Jezeli tak dbali o cale auto jak o silnik to nie dziwie sie cichemu ze sprzedaje graty bo remont nieoplacalny.. Jak sie komus chce to niech poszuka w archiwum czy cos bylo nie teges ze sprezarka w tym aucie i wszystko bedzie jasne..
Niemiecki temperament - hiszpańska precyzja ;-)
Awatar użytkownika
ZibiUT
"FireStarter"
Miejscowość: Kampinos
Kontakt:

Post autor: ZibiUT »

Wlasnie szukalem i nic nie bylo o sprężarce. ALe kto wie.

Z relacji marcina77 turbina ma lekki luz poprzeczny i wzdłużny ale nie kopci. Jezeli łopatki sa oki to nie powinno być problemu.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
marcin77

łopatki idealne nie są, auto już odebrałem, ciekło z turbiny bo buce źle zamontowali "wejście wody" i po rozgrzaniu puszczało ostro (czyli to nie wina turbiny tylko pseudo mechaników), z ciśnieniem jest tak że faktycznie nie pompuje, max 0.5 i to nie do końca, jestem zawiedziony :cry: ale przeżyje, na błędach człowiek się uczy, druga sprawa to świst nasilający się przy zwiększeniu doładowania (nie jest to cichy ale głośny i słyszalny z daleka), prawdy i tak się nie dowiem :wink:
olej uciekł z przewodu chłodnicy oleju (dalszy opis w temacie "bez chłodnicy...)
po za tym nadzieja mi wróciła :lol:
lancia dedra 2.0t
ziuzio
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Post autor: ziuzio »

marcin77 pisze:z ciśnieniem jest tak że faktycznie nie pompuje, max 0.5
Może aktuator lub sama klapka WG(wtedy właśnie jest taki świst:)) jest nieszczelna. Kupa roboty i możliwych kilka śrub do ukręcenia, ale może warto przełożyć gorącą muszlę z Twojej turbiny, jeżeli dobrze pompowała:)?? Lub na początek sam bączek WG.
marcin77

narazie jestem spłukany i będzie jak jest :roll: , potem pomyślimy....
lancia dedra 2.0t
ODPOWIEDZ