Utwardzanie zawieszenia

amortyzatory, sprężyny, koła, hamulce, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

Yannick
Aktywny użytkownik
Auto: Uno 1.3T
Kontakt:

Utwardzanie zawieszenia

Post autor: Yannick »

Mam jak na razie seryjne zawieszenie i auto się strasznie buja na zakrętach, tzn. tak mi się wydaje, bo jak wejdę powyżej 60 w ostrzejszy zakręt to mnie poniewiera po całej drodze i kołysze. Poza tym na dziurach koła nieprzyjemnie dobijają.
Nie chę go obniżać bardziej niż 40mm, bo jeżdzę po dziurawych drogach. Wiem, że na forum były już wzmianki o tym, ale proszę o podanie konkretów, tzn jakie sprężyny, za ile, gdzie kupić i jaki dadzą efekt w porównianiu z serią. Amorki zostają stare.
Z góry thx :)
Awatar użytkownika
apac
Aktywny użytkownik

Re: Utwardzanie zawieszenia

Post autor: apac »

Yannick pisze: Amorki zostają stare.
.. a wlasnie to powinienes na wstepie wymienic... U mnie bylo to samo, nie wiedzialem gdzie wylece na zakrecie (bardziej na lewo, na prawo, a moze srodkiem ;) ) po zmianie na amory MagnetiMarelli - oryginaly do unoturbo gazowe- auto zaczelo sie normalnie prowadzic... jest tez twardziej. Sprezyny pozostaly (jak na razie)seryjne.
Bylo UT, jest Bravo GT.
Lui
Spamer :P
Kontakt:

Post autor: Lui »

ja mam jamexy -35mm jakby co to moge sie zamienić na - 60 8)
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
Eagle
Aktywny użytkownik
Miejscowość: Gdansk

Re: Utwardzanie zawieszenia

Post autor: Eagle »

apac pisze:
Yannick pisze: Amorki zostają stare.
.. a wlasnie to powinienes na wstepie wymienic... U mnie bylo to samo, nie wiedzialem gdzie wylece na zakrecie (bardziej na lewo, na prawo, a moze srodkiem ;) ) po zmianie na amory MagnetiMarelli - oryginaly do unoturbo gazowe- auto zaczelo sie normalnie prowadzic... jest tez twardziej. Sprezyny pozostaly (jak na razie)seryjne.
wszystkie gumy zawieszenia wymienic odrazu, samochod zaczyna sie zupelnie inaczej prowadzic a koszt nie wielki

polecam sprezyny eibacha bardzo dobrze sie spisuja z seryjnymi amorkami na naszych drogach

pozdrawiam
Punto GT 2.0 8VT
ODPOWIEDZ