Zupełny brak mocy

turbo, głowica, dolot, układ paliwowy, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

Wojcieh
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Auto: Uno 1.3T

Zupełny brak mocy

Post autor: Wojcieh »

Tak, jak w tytule, moje Uno nie chce się w ogóle rozpędzać.

Filmik jak to wygląda, 2. bieg, gaz w podłodze.
http://www.youtube.com/watch?v=pt_MTJzHo6g&feature=plcp" target="_blank" target="_blank

Samochód stoi teraz u Zibiego i tak kombinujemy co to może być. AFR był wczoraj sprawdzany, Zibi powiedział, że jest elegancki. (Nie pytajcie mnie jaki, byłem zajęty prowadzeniem :p ) Zapłon też był sprawdzony, zmienia się razem z obrotami. Turbo jest po regeneracji, chociaż to raczej nie jego wina, bo Uniak nie chce się wkręcić na odcinkę nawet na biegu jałowym :| Pod koniec tygodnia Zibi sprawdzi jeszcze krzywki wałka, czy nie są wytarte i ustawienie rozrządu. Rozrząd był ostatnio zmieniany i wzrosła po tym kompresja, średnio po 1 bar na cylindrze, teraz jest 11.8, 11.5, 11.4 i 11.2. Sprawdziliśmy też DV, okazał się wadliwy, ale po podłączeniu węży tak, żeby nie przeszkadzał, dalej jest tak samo, czyli totalny brak mocy. :(

No i pytanie - czy macie jakieś pomysły o co może chodzić? Jakieś nieszczelności w dolocie? Ww. wałek lub rozrząd? Coś jeszcze, na co nie wpadliśmy z Zibim?
turbomaniak
Spamer :P
Auto: Uno 1.3T

Re: Zupełny brak mocy

Post autor: turbomaniak »

Jezeli po wymianie rozrzadu wzrosla kompresja to stawiam na przestawiony rozrzad
ODPOWIEDZ