Ja tez dzis otrzymalem paczke, co prawda brakowalo wezyka ktory tez zamowilem ale ciesze sie ze w koncu cokolwiek dotarlo... Sprezyna w BOV jest *mam ograniczony zasób słów-muszę używać wulgaryzmów* twarda - tak mi sie przynajmniej wydaje - moga byc przez to problemy w dzialaniu - obym sie mylil. Poza tym jest to spory kawalek alu zewnetrzna max srednica - skromne 80 mm
PS: kupilem wezyk "FAGUMIT - waz do paliw, max 1,0 MPa - mam nadzieje, ze bedzie dobry do sterowania podcisnieniem BOVa, do MBC kupilem taki sam, tylko o troche wiekszej srednicy... nie wiem czy ta temperatura w okolicy sprezarki nie jest zbyt wysoka dla takiego weza Moze trzeba by zalozyc cos innego
Ostatnio zmieniony czw lut 09, 2006 12:59 am przez apac, łącznie zmieniany 1 raz.
marcin77 pisze:właśnie otrzymałem, cena wyższa niż miała być , teraz trzeba jakoś podłączyć i jak wyregulować
instrukcja jest na stronie propera, a wyregulowac mozna podobno np za pomoca pompki z manometrem - ustawiasz tak aby puszczal przy okolo 0,8, przy takim ustawieniu na silniku podczas jazdy doladowanie bedzie w okolicy 1 bara - takie otrzymalem info.
marcin77 pisze:właśnie otrzymałem, cena wyższa niż miała być , teraz trzeba jakoś podłączyć i jak wyregulować
instrukcja jest na stronie propera, a wyregulowac mozna podobno np za pomoca pompki z manometrem - ustawiasz tak aby puszczal przy okolo 0,8, przy takim ustawieniu na silniku podczas jazdy doladowanie bedzie w okolicy 1 bara - takie otrzymalem info.
faktycznie, tak w nocy "dumałem" czy jakąś pompką można wyregulować
Jestem po pierwszych testach, to na prawde dziala Ustawilem na kompresorze calkowite zamkniecie w okolicy 0,8 bara i wyjechalem na droge. Auto o wiele wczesniej zaczyna ciagnac na maxa, co prawda ciagle mam turbo dziure, ale po chwili auto rwie niesamowicie do przodu. Doladowanie w okolicach 1 bara (moze troche wiecej - na grubosc kreski Nie ma ladnego wygladu, nie jest pomalowany, ale dziala - i o to chyba chodzi, zobaczymy jak dlugo Polecam.