Mam jedno male pytanko.Wiem ze do fiata cc pasuje silnik od punto I 1.2 MPI !Czy ten sam silnik bedzie pasowal do uno 1.0 oczywiscie po zmianie komputera , pompy paliwa, sprzegla itd. W szczegolnosci intersuje mnie czy skrzynia bedzie pasowac??Czy ten silnik mozna bedzie wlozyc bez wiekszych przerobek w komore silnika???Silnik ten ma 75 km jezeli przeszczep sie uda to palnuje oddac go do pana Chojnackiego na wersje GT i bedzie cos kolo 85 km przy tej masie bedzie to napewno rakieta!A teraz jeszcze jedno napewno mi sie to oplaca gdyz silnik i komputer moge kupic za 1000 zl w stanie bardzo dobrym pozatym bedzie napewno palil mniej niz 1.4 !Bardzo dziekuje za odpowiedz!wiem ze to nei chodzi o uno turbo ale nie mam komu tego pytania zadac mam nadzieje ze ktos mi pomoze
Pozdrawiam Konrad
Swap uno
-
- Spamer :P
- Miejscowość: krakooff
- Auto: Uno 1.4T
Z wszelkich danych katalogowych wynika że będzie wszystko pasować, nie wiem jak łapa z przodu silnika, ale rozstaw silnik-skrzynia będzie oki.
Reszta jak zwykle rzeźba jeżeli nie masz całego przodu dawcy
.
Reszta jak zwykle rzeźba jeżeli nie masz całego przodu dawcy

Ostatnio zmieniony pn sty 23, 2006 10:22 pm przez ziuzio, łącznie zmieniany 1 raz.
- mops
- "Cichociemny"
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
Re: Swap uno
uderz do unomaniakow i centomaniakow na http://autokacik.plrysa58 pisze:Mam jedno male pytanko.Wiem ze do fiata cc pasuje silnik od punto I 1.2 MPI !Czy ten sam silnik bedzie pasowal do uno 1.0 oczywiscie po zmianie komputera , pompy paliwa, sprzegla itd. W szczegolnosci intersuje mnie czy skrzynia bedzie pasowac??Czy ten silnik mozna bedzie wlozyc bez wiekszych przerobek w komore silnika???Silnik ten ma 75 km jezeli przeszczep sie uda to palnuje oddac go do pana Chojnackiego na wersje GT i bedzie cos kolo 85 km przy tej masie bedzie to napewno rakieta!A teraz jeszcze jedno napewno mi sie to oplaca gdyz silnik i komputer moge kupic za 1000 zl w stanie bardzo dobrym pozatym bedzie napewno palil mniej niz 1.4 !Bardzo dziekuje za odpowiedz!wiem ze to nei chodzi o uno turbo ale nie mam komu tego pytania zadac mam nadzieje ze ktos mi pomoze
Pozdrawiam Konrad
Niemiecki temperament - hiszpańska precyzja