Najpierw chciałbym przywitać wszystkich i prosić o możliwą pomoc. Nie jestem fachowcem i nie każdą rzecz potrafię samemu sprawdzić a na mechanika niestety nie mam siana, więc proszę też o wyrozumiałość.
Otóż w moim GT zaczęła świecić marchewka od około 4,5tyś obr/min na 4 i 5 biegu. (Czytałem temat o tej samej sytuacji na tym forum). Po zrobieniu Autodiagnozy pokazał mi się błąd 2131. Nie znalazłem nigdzie opisu tego błędu wiec odpiąłem klemy na około 12godzin. Po podpięciu, odpaliłem samochód i nie dotykając pedału gazu chodził na wolnych obrotach aż się włączył wentylator od chłodnicy. Później wyjechałem na drogę i był mulasty i tak jak pisałem wyżej znowu przy 4.5 tyś obr/min zapaliła się marchewka. Po sprawdzeniu wyszedł błąd 1223 (Regulacja składu mieszanki). Na drugi dzień odpaliłem samochód i już kontrolka nie zgasła. Po sprawdzeniu dalej 1223.
1223 Błąd
-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: slask
- Auto: Inne
Re: 1223 Błąd
1223 – Inner circuit lambda probe - ECU not working
masz odpowiedź. Na początek podmień sondę lambdę a jak nic się nie zmieni to stawiam na przepływkę.
masz odpowiedź. Na początek podmień sondę lambdę a jak nic się nie zmieni to stawiam na przepływkę.
-
- Użytkownik
- Miejscowość: Lubla. 50km od Rzeszowa
- Auto: Punto GT
A mam jeszcze pytanie do posiadaczy GTeków, czy po włączeniu zapłonu słychać pompę paliwowa i czy ona może być przyczyną tych błędów?
Ostatnio zmieniony sob kwie 09, 2011 8:04 pm przez G1odz!k, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Spamer :P
- Miejscowość: Gorlice
- Auto: Punto GT
nie slychac jej
-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Auto: Inne
ja mam gt od 4 dni i udało mi się już ją usłyszeć ale naprawdę cichoc