Rozmawialem dzic z JC Auto i poiwedzieli ze juz ktoś u nich zamawial waleczek Pipera. Niech się przyzna O jednym wiem ale nie wiem czy JC Auto.
Nie wiecie czy można zamiast wałko od 1,3T dać im walek od 1,4N/A i niech go zrobią na taki od 1,3T ? Czy walek musi byc calkowice sprawny ? Czy może mieć wytarte krzywki??
Ja brałem wałek w JC. Wałek dałem z 1.3T, z jedną krzywką lekko przytartą(aczkolwiek okiem nie do zauważenia) i jakoś przeszło(ale gdy chciałem dać jakiegoś trupa, widocznego gołym okiem że zajechany to odmówili przyjęcia;)).
Myślę że jak dasz z 1.4n/a nie styrany za bardzo to się nie kapną .
Nie wiem w jakiej cenie dostaniesz u nich wałek, jeżeli bez rabatów, to warto też rozważyć CatCams'a(300Euro bez oddawania starego i wogóle nie ma takiej opcji, bo wałek jest robiony "od zera")??
Ja dziś rozmawiałęm i ma napisać do Pipera czy jak bedzie wałek od 1,4 NA i z lekko wytartą krzywką to czy dla nich jest różnica.
Przez znajomegoi bym brał i cena by była 850 zł
mam odcinkę ale pewnie do tego to bez smt6 nie podchodz i tak
choć co do odcinki to się zastanawiałem bo jak bedzie wieksze turbo to mozna by troszke choć o 500 obr przesunąć al;e nie wiem czy się da
Generalnie najlepiej to znależć takiego Micro bez odcniki, bo w sumie chyba nikt(??) jeszcze nie ściągał z odcinki z seryjnego .
Idź na całość z tym wałkiem, potem bedzie mało pewnie, tym bardziej do większej turbinki .