dziwne obroty

turbo, głowica, dolot, układ paliwowy, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

Unoxxx
Użytkownik
Auto: Uno 1.3T

dziwne obroty

Post autor: Unoxxx »

moje UT 1.3 wkreca sie troche za skale na obrotomierzu (~8500 obr). wskaznik doladowania pokazuje max. 0,5 bara.na 3 dociaga do 160km/h, na 4 jechalem 200, na 5 nie sprawdzalem.predkosciomierz nie oszukuje(sprawdzalem z innym samochodem,ale tylko do 180). mial ktos kiedys takie przygody? nie wiem co poprzedni wlasciciel nadlubal. a no i nie bylo uszczelki miedzy kolektorem a dmuchawka.ma ktos jakis pomysl?
Awatar użytkownika
mops
"Cichociemny"
Kontakt:

Re: dziwne obroty

Post autor: mops »

Unoxxx pisze:moje UT 1.3 wkreca sie troche za skale na obrotomierzu (~8500 obr). wskaznik doladowania pokazuje max. 0,5 bara.na 3 dociaga do 160km/h, na 4 jechalem 200, na 5 nie sprawdzalem.predkosciomierz nie oszukuje(sprawdzalem z innym samochodem,ale tylko do 180). mial ktos kiedys takie przygody? nie wiem co poprzedni wlasciciel nadlubal. a no i nie bylo uszczelki miedzy kolektorem a dmuchawka.ma ktos jakis pomysl?
w moim odcinki tez nie ma....
Niemiecki temperament - hiszpańska precyzja ;-)
Awatar użytkownika
apac
Aktywny użytkownik

Post autor: apac »

Hmm, a jest sens az tak wysoko krecic silnik :roll: Hamownia mogla by cos powiedziec na temat mocy/momentu przy okreslonych obrotach - byc moze ktos go tak specjalnie przerobil. Ja swoj silnik nie krece wyzej niz ~6500 - mam nadzieje ze dluzej pozyje :wink:
Bylo UT, jest Bravo GT.
Lui
Spamer :P
Kontakt:

Post autor: Lui »

U mnie też wkręca się jak diabeł :twisted: , ale nie przekraczałme 8krpm, normalnie jezdziłem do ok 7tyś, czasami zdażyło się przekręcić
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
ODPOWIEDZ