Punto GT - jakie, i jak zaczac mody.

Dyskusje "o wszystkim" i "o niczym" ;-)

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

Adek4100
Obserwator
Miejscowość: Radomsko
Auto: Inne

Punto GT - jakie, i jak zaczac mody.

Post autor: Adek4100 »

Witam

Aktualnie jeżdżę Renault Megane II 1.9 DCi 150KM, ale planuję zakup Fiata Punto I GT można powiedzieć że dla zabawy. Mam dużo planów co do tego samochodu a szczególnie mechaniczne.
Mimo iż w silniku będą robione spore mody szukam egzemplarzu zadbanego mechanicznie jak i wizualnie, niestety nie mam możliwości wyboru, na allegro strasznie ciężko o Punto z tym silnikiem.
Zdecydowałem się na zakup Fiata Punto I GT gdyż 2 lata temu sprzedałem Punto II HGT którym jeździłem 5 lat i nie dotknąłem nawet palca w silnik, wiem że te samochody są naprawdę dobre.

Pierwsze co to chciałbym się was doradzić to na co zwracać szczególnie uwagę przy wyborze takiego samochodu, jak mniej więcej cenowo przedstawiają się egzemplarze w dobrym stanie, zeby nie lecieć na " ten jest tani to biorę "

Co chcę zmienić w samochodzie, no powiem szczerze że planów mam dużo lecz nie wiadomo czy wszystko wypali ale moze co nie co wymienię.

Zawieszenie bilstein b6.
Jakiegoś dobrego hamulca.
Konkretną nie za dużą felgę stalową ( posłużę się zdjęciem kojego znajomego )
Obrazek

No i oczywiscie mody w silniku. Oczywiscie 140 chce pożegnać a przywitac nowe około 200KM.

Tutaj już musze przejrzeć dokładnie forum ale nie obejdzie się pewnie bez zmiany turbosprężarki i sporych modów typu wałek porting głowicy itp...
Awatar użytkownika
dj_o
Aktywny użytkownik
Miejscowość: Opole
Auto: Punto GT

Re: Punto GT - jakie, i jak zaczac mody.

Post autor: dj_o »

Witam :wink:

Jeśli chodzi o ceny, to pewnie się orientujesz po tym co jest na allegro.
Ja za moje GT zapłaciłem 3300 euro prawie 3 lata temu - szukałem długo i znalazłem auto w takiej wersji jak chciałem - czarne, skóra, klimatyzacja i rocznik 97 - czyli GT3.
Dużo czy mało - sam oceń. Wiem natomiast, że to auto faktycznie ma w tej chwili niecałe 90 tys przebiegu...
Niestety na naszym rynku ciężko o przyzwoity egzemplarz, bo wiadomo jak ludzie w większości po macoszemu traktują remonty w szybkich i tanich autach dla napalonych młodzieńców...
Co do modyfikacji, to przekop dobrze forum - praktycznie każdy temat był już dobrze przewałkowany. No i trafnego wyboru :wink:
L'ultima berlinetta Turbo ! - Punto GT Stage IV

ETS Performance - Elektronika Technika Samochody
Przebudowy, chiptuning, strojenie, diagnostyka, autoryzowany montaz DET, EMU
Kanal YT
Awatar użytkownika
DeviL
Punto2 killer
Miejscowość: Kraków
Auto: Inne

Re: Punto GT - jakie, i jak zaczac mody.

Post autor: DeviL »

Dobry pgt-ek to cena raczej powyzej 10tys , i wychodzi taniej niz taki <10tys + remonty :wpysk:
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a ;)
ODPOWIEDZ