punto gt brak iskry
-
- Obserwator
- Miejscowość: Zielona Góra
- Auto: Punto GT
punto gt brak iskry
Witam wszystkich. Mam problem z moim puntem gt, a mianowicie brak iskry na 2 i 3 cylindrze. Dodam jeszcze ze, juz wymienilem cewke zapłonowa i moduł zapłonu i dalej nie działa?? moze ktos wie co by było przyczyna,ewentualnie spotkał sie z podobnym przypadkiem. Pomocy z góry dzieki.
- punto 1.6
- Zaawansowany użytkownik
- Miejscowość: Przemyśl
- Auto: Inne
Re: punto gt brak iskry
mialem taki przypadek w 1.6 zasniedziala wtyczka od kompa
PUNTO ELX 1.6 16vT = 320HP & 360NM
-
- Obserwator
sprawdzilem i dalej jest lipa....
- punto 1.6
- Zaawansowany użytkownik
- Miejscowość: Przemyśl
- Auto: Inne
jeżeli masz pewność ze moduł jest ok i cewka też, to zostaje tylko sterownik, nie wiem jak jest w gt brak schematu, może jest mozliwosc zamiany kabli budzenia od kompa do modułu, po zamianie iskra powinno być na odwrót 1/4cyl, lub przeszczelic miernikiem kable od modułu do kompa
mam juz schemat sprawdz kabel w module zaplonowym pin 7 w kompie pin 20 sprawdz miernikiem czy jest przejscie, modul mozna sprawdzic tak zamien kable na module zaplonowym pin 2 z 7 i iskra powinna byc na baniakch 2/3 jezeli tak bedzie to cos ze sterownikem jest nie tak , mozna tez sprawdzic cewke na module zamien kable 1 z 6 i iskra bedzie na 2/3, nie wiem czy wogole ktos cos zrozumie ale probowalem pozdrawiam
mam juz schemat sprawdz kabel w module zaplonowym pin 7 w kompie pin 20 sprawdz miernikiem czy jest przejscie, modul mozna sprawdzic tak zamien kable na module zaplonowym pin 2 z 7 i iskra powinna byc na baniakch 2/3 jezeli tak bedzie to cos ze sterownikem jest nie tak , mozna tez sprawdzic cewke na module zamien kable 1 z 6 i iskra bedzie na 2/3, nie wiem czy wogole ktos cos zrozumie ale probowalem pozdrawiam
PUNTO ELX 1.6 16vT = 320HP & 360NM
-
- Użytkownik
- Miejscowość: Ustroń
Ja bym jeszcze sprawdził czujnik położenia wału .
Ostatnio zmieniony pt lis 19, 2010 8:59 pm przez 80quattro, łącznie zmieniany 1 raz.
Punto GT
Grande Punto Sport 1.4T
Punto II 1.2
Audi A4 Quattro 1.8T
Grande Punto Sport 1.4T
Punto II 1.2
Audi A4 Quattro 1.8T
-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Stara Kiszewa
Kable i wtyczki posprawdzać by wypadało przed wzięciem się za ecu.
-
- Obserwator
Wtyczki wszystki sprawdzone ,czujnik położenia wału tez. Moduł i cewka też sa dobre,świece kable też ok.I dalej lipa. Wychodzi na to że,komp padł
Dzieki koledze ''punto 1.6" za podpowiedż z tymi kablami może się uda. Sprawdze jutro.