Jaki tani tłumik pasuje do UT?

turbo, głowica, dolot, układ paliwowy, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

Yannick
Aktywny użytkownik
Auto: Uno 1.3T
Kontakt:

Jaki tani tłumik pasuje do UT?

Post autor: Yannick »

Kupiłem UT i po poprzednim właścicielu dostałem w spadku sportowy tłumik.
Problem z nim jest taki: cały czas głośno warczy niezależnie od obrotów, ale to jeszcze da się wytrzymać; najbardziej mnie drażni to, że przy zdjęciu nogi z gazu robi buuu buuu, tak, że się ludzie masowo odwracają.. Może ktoś lubi coś takiego, ale ja nie.
Tłumik to jest coś podobnego do tego http://allegro.pl/show_item.php?item=74721165
Poprzedni właściciel twierdził, że jest to oryginalny Mugen. Na wejściu ma fi55mm średnicy zewnętrznej. Niestety chwilowo musi u mnie zostać, bo oryginalny 1.3 T kosztuje 255zł, a jedyny, jaki chcą mi założyć to od uno 1.5 za 138zł, a wydaje mi się za mały i za drogi. Jak wymyślę co założyć zamiast tego tłumika to wrócimy do teamtu sprzedaży. Od czego mógłby pasować, bo cała reszta jest nieoryginalna (strumienica i inne kombinowane rury). Ma ktoś ten katalog co mają w sklepach w wersji elektronicznej? Dobrałbym coś może...
codename
Obserwator

Post autor: codename »

ja mialem przelot od samej turbiny i jakos nienazekalem na glosnosc :D nieboj sie przyzwyczaisz sie :D
drive slow but low
Yannick
Aktywny użytkownik
Kontakt:

A jak to słychać? No i co na to nasi milusińscy w niebieskich furkach?
Lui
Spamer :P
Kontakt:

Post autor: Lui »

Ja też mam przelot bez żadnych tłumików, nie robi żadnego buuuuu buuuu, 1.0 na jednej przelotówce jest głośniejszy.

A jak nie wiesz co kupić to idź do sklepu gdzie mają duży wybór tłumików i coś przymierz - przelotowy tłumik o średnicy 50mm może być np. z corrado, coś chyba bede wkładał, żeby było bardziej silnik słychać :wink:

Możesz sobie dobrać jakiś komorowy jak chcesz mieć full cicho...
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
codename
Obserwator

Post autor: codename »

Yannick pisze:A jak to słychać? No i co na to nasi milusińscy w niebieskich furkach?
mnie ani razu przez 1.5 roku niezatrzymali . a mijalem ich wiele razy :D
drive slow but low
Yannick
Aktywny użytkownik
Kontakt:

Wiecie co? Chyba tak zostanie. Pojeździłem, posłuchałem i zaczyna mi się coraz bardziej podobać. Spróbuję jeszcze tylko przy okazji posłuchać rury bez tłumika.

BTW: Mam tę furkę od 3 dni i zauważyłem, że wszyscy chcą mnie wyprzedzać. Dziś by się facet ibizą rozbił wyprzedzając mnie podczas hamowania przed światłami.
Pokazywałem fotki w temacie na ogólnym, zdjąłem folię z przednich szyb i halogeny. Ciekawe co budzi takie instynkty w innych użytkownikach drogi... Na razie pozwalam się wyprzedzać, bo się uczę jeździć, ale już niedługo ;)
Awatar użytkownika
ZibiUT
"FireStarter"
Miejscowość: Kampinos
Kontakt:

Post autor: ZibiUT »

Myślą że jakiś zawalidroga jedzie. UNO to taki emrycki samochód.
Ja ostatnio kolesiowi zwolnić musialem bo chciał mnie wyprzedzić a ja ostro startowałem . Na 3 biegu odpuscilem bo z przeciwka lecial autobus. Koles jak mnie wyprzedził to dal po hamólcach po zlości a ja z 4 na 3 przeredukowalem i jak poszedlem spowrotem obok niego to już nawet mnie nie gonił :lol: bo mu mocy zabraklo (jakiś merc taki wiekszy nie zam się)
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
ODPOWIEDZ