witam wszystkich
Mam taki problem z z moim PGT, a odwiedziłem kilka warsztatów i nikt nie mógł mi pomóc. Moze znalazłby sie ktoś z okolic Częstochowy kto przejrzałby moje autko i powiedziałby co jest nie tak i do zrobienia. )
Jest taki problem, a mianowicie kilka problemów. jakby dało rade kiedyś w wolnej chwili sie spotkać gdzieś w częstochowie i obejrzeć auto bo mam z nim problemy a juz nie wiem co mam robić. Apropo problemów to poruszałem juz temat na forum gdyż zaden z serwisów fiata w częstochowie nie moze połączyć sie z komputerem w moim samochodzie a jak jade do jakiegos elektromechanika to sie nie chce podjąc takiej roboty. Nestępnie to szarpanie: dziwnie szarpie mi auto, na wyższych obrotach wtedy kiedy chce przyśpieszyć, chociaż kiedys to szarpało nawet na 1000 obrotów i to była wina przepływomierza. Teraz przepływke zrobiłem i juz nie szarpie tak bardzo ale brakuje mocy na wyższych obrotach. jeszcze jeden problem to pompa paliwa, dziwnie głośno piszczy. jeśli znalazłbyś wolny czas kiedyś to daj znac mój nr tel 791718018
wyjąłem pompę z całym osprzętem i przeczyściłem ją, bo było zanieczyszczenie tylko ze nie mam uszczelki no otwór zbiornika i musze teraz szukac. Zobacze jaki bedzie efekt. Ale itak jest jeszcze kilka rzeczy do spojrzenia. A to normalne jak odkręcam korek wlewu paliwa to słychać jak powietrze uchodzi, tak jakby sie duze ciśnienie w baku robiło. To raczej nie jest normalne ??
A może wie ktoś jak wygląda flansza na wylocie od turbiny i wejściu na wydech?? Bo nie wiem jak to wygląda a zmieniam wydech i chciałbym wiedziec potem jaką dorobić.
tzn. chodzi mi o to że będę zmieniał wydech (przelot+końcówka) i chodzi mi o to jak wygląda miejsce w którym łączy się wydech z turbo. Chciałbym wiedzieć jak przypasować wydech do turbo, miejsce łączenia.
I takie małe pytanko mam bo bede zmieniał pompe paliwa i nie wiem czy zakładać oryginalną czy jakiś zamiennik ale wydajniejszy?? A jeśli coś wydajniejszego to co??
Na dwoch ostatnich fotkach w tym temacie widac flansze takie trojaktne, sa takie same jak orginalne w pgt. Pompe paliwa mozesz sobie sprawic np. z fiata cupe, jest oczywiscie wydajniejsza