PGT przerywa słabo ładuje i szczela

turbo, głowica, dolot, układ paliwowy, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

admos5
Obserwator
Miejscowość: pszczyna

PGT przerywa słabo ładuje i szczela

Post autor: admos5 »

Witam.Mam mały problem z moim PGT wymieniłem turbinke zrobiłem głowice jest wszystko ok,rozrząd,zapłon,cisnienie na cylindrach,luzy zaworowe wszystko gra,ale nie moge odpalic rano tzn.odpala ale zaraz gasnie jak dam troche gazu to jakos sie pozbiera i tak jakby na jeden nie chodził ale po odpieciu krokowego lub lekiim sciśnięciu węza do krokowego ałtko zaczyna normalnie ruwniutbina włako isc.Jes tez cos takiego ze nie spreza tak jak powinien wkaznik ledwo wskazuje połowe czsem jak jade to turbina sie włancza <3000ob> i wyłancza<4500ob>potem przerywa szarpie jak by sie dusił szela czasem do wydechu czasem do przepływki załatwiłem juz dwie cekam znowu na nastepna w autku sprawdziłem wszystko nowe uszczelki na turbinie wydech szczelny nowe kable swiece podmieniałem juz wszystko krokowy,potencjometr,cisnienia bezwzglednego,tem powietrza,temp silnika,cewke ,zadnych błedow w kompie tylko przepływka ale na nia czekam ale nie włoze zanim nie przestanie szczelac bo załatwie nastepna.Dziwi mnie ten krokowy jak jes odłoczony to autko idzie wmiare rowno i jz tak nie szczela tak jakby dostawał z duzo powietrza na wolnych niewie naprawde co mu dolega jestem juz zrezygnowany powoli .Proszę pomóżcie bo jesli nie wy to juz chyba nikt mi ne pomoze jeszcze raz prosze. :( :(
Awatar użytkownika
DeviL
Punto2 killer
Miejscowość: Kraków
Auto: Inne

Re: PGT przerywa słabo ładuje i szczela

Post autor: DeviL »

Rozrzad dobrze ustawiony ? Woz wystrojony ? ;) krokowiec przy bucie obojetne jakby dzialal nie powinien miec wplywu (bierze powietrze zza przeplywki?) , jak bov ?
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a ;)
Awatar użytkownika
goofer007
Spamer :P
Miejscowość: SZA
Auto: Punto GT

Post autor: goofer007 »

Autodiagnozę robiłeś ? Jakie błędy wypluwa ?
176B6.000 1372 GT
146A2.246 1301 TIE
admos5
Obserwator

rozrzad jest ok ustawiałem juz chyba ze sto razy.Niewiem czy dobrze wystrojony bo nie wiem jak go wystrojic bład tylko jeden przepływomiez powietrza zwarcie do masy pop za tym nic wiecej .Poprostu jak odepne krokuwke to sobie chodzi dosc dobrze. teraz mam scisniety<z lekim przepustem> przewod do krokowego i chodzi płynnie.BOw mam seryjny niewiem jak go sprawdzic bo jest chyba nie rozbieralny
Awatar użytkownika
ZibiUT
"FireStarter"
Miejscowość: Kampinos
Auto: Uno 1.3T
Kontakt:

Post autor: ZibiUT »

na 95% przepływka walnieta lub nieszczelność w dolocie.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
Awatar użytkownika
BARTEKcoupe
Miejscowość: Skarżysko Kamienna

Post autor: BARTEKcoupe »

jak wyżej nieszczelność w dolocie. Posprawdzaj węże, wężyki, ic i ta gumę :wink: od przepływki do turbo
Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss :)
admos5
Obserwator

weze wezyki tez juz sprawdzałem jest ok jak zatkam dolot za przepływka to zgasnie czyli musiało by byc szczelne a przepływka jes odł bo szczela silnik zpowrotem czasem i drucik pek juz dwie załatwiłem tak.Mam jeszcze pytanko czy te przepływki z innymi numerami 0280213012 .0280213017.<0280212016 -mam taka z dobrym drucikiem a nie smiga dsalej wywala bład przepływomiez zwarcie do masy>i jeszcze pare innych czy one napewno smigaja w tych autkach
Awatar użytkownika
BARTEKcoupe
Miejscowość: Skarżysko Kamienna

Post autor: BARTEKcoupe »

to że zatkasz nie znaczy że szczelny jest układ. ic sprawdzony?
Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss :)
admos5
Obserwator

nie wiem wyjme go dzis to zobacze ale raczej tak ja tym autkiem przyjechałem z poznania moze to igła nie jest ale jechał wtedy normalnie tylko ze kopcił bo turbinka była szczelona ale wymieniłem i takie cuda sie dzieja
turbomaniak
Auto: Uno 1.3T

Post autor: turbomaniak »

Szczelic to sobie mozesz w glowe, popraw to bo az w oczy razi :cisza:
admos5
Obserwator

Witam sprwdziłem blooff jest ok IC też. Zamówiłem nowy wąż przepływka-turbo bo tamten był lekko popękany ,100 zł za nowy to nie majatek mysle ze jak dojdzie przepływka to juz bedzie grało
ODPOWIEDZ