Turbinka- używka w dobym stanie, czy regeneracja
-
- Użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
Turbinka- używka w dobym stanie, czy regeneracja
Pomóżcie w tej kwestii. Dopiero zbieram info i części, a co za tym idzie nie wiem, czy dawać Garretta T2 do regeneracji, czy szukać jakieś używki w dobrym stanie. podpowiedzcie coś. Koszt regeneracji 790pln i niby gwarancja na pół roku. Ktoś to robił? Warto?
- chemmist
- Zaawansowany użytkownik
Re: Turbinka- używka w dobym stanie, czy regeneracja
nie wiem co wchodzi w skład tej regeneracji bo cena jest bardzo niska, ja bym się decydował na regeneracje, używka nie wiadomo ile pochodzi. T2 to stara turbina, imo cieżko będzie znaleźć egz. w dobrym stanie. Do czego potrzebujesz tak małą turbinę? moze rozważ t25 zamiast t2.Ortes pisze:Pomóżcie w tej kwestii. Dopiero zbieram info i części, a co za tym idzie nie wiem, czy dawać Garretta T2 do regeneracji, czy szukać jakieś używki w dobrym stanie. podpowiedzcie coś. Koszt regeneracji 790pln i niby gwarancja na pół roku. Ktoś to robił? Warto?
F.I.A.T. : Fabbrica Italiana Automobili Turbocompresse
- triskalion
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Warszawa/Chorzów
Kolega wsadza turbo do uno 1.4 n/a
Uno 1.3 Burbo
-
- Użytkownik
teraz jest już plan wsadzenia do 1,3T. Tylko właśnie kwestia turbinki.
Nie chce mieć na start mega mocy, bo autko nie jest do tego jak narazie przystosowane. Stąd pytanie o turbinke. A to jest chyba z 1,3T ten garrett.
Nie chce mieć na start mega mocy, bo autko nie jest do tego jak narazie przystosowane. Stąd pytanie o turbinke. A to jest chyba z 1,3T ten garrett.
-
- Spamer :P
- Miejscowość: Mysłowice
- Auto: Punto GT
w 1.3 smigały vl3, w 1.4 vl5 i t2 a w pgt vl7 

- BARTEKcoupe
- Miejscowość: Skarżysko Kamienna
- Auto: Inne
a co ty chcesz przygotowywać? sprzęgło z zamachem od punto i jazda z koksemOrtes pisze:teraz jest już plan wsadzenia do 1,3T. Tylko właśnie kwestia turbinki.

Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss

-
- Użytkownik
a ile taka opcja może się cenić, bo tego mi brakuje i skrzyni biegów 

- BARTEKcoupe
- Miejscowość: Skarżysko Kamienna
niedługo będę miał do sprzedania komplet bez skrzyni do sprzedania. Cena około 1100-1200zł, dokładnie będę wiedział po wyjęciu, ale będziesz miał cały zestaw odrazu do zaturbienia 1.4 n/a
Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt

-
Skrzynie zostaw w spokoju, nic jej nie bedzie 

- mrowczan
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Częstochowa
Tak samo niewiadomo, ile pochodzi regeneracjachemmist pisze: ja bym się decydował na regeneracje, używka nie wiadomo ile pochodzi.

Co do Twojego auta, to moze rozwaz sprzedaz Uno i kupno UT - znajac swiat wyjdzie taniej, niz uturbianie czegos, co mozna kupic juz uturbione

- Abarth
- Miejscowość: Zawiercie
Mam znajomego który jeździ Fiatem Coupe 20VT oddawał 3 razy turbo do regeneracjimrowczan pisze:Tak samo niewiadomo, ile pochodzi regeneracjachemmist pisze: ja bym się decydował na regeneracje, używka nie wiadomo ile pochodzi.
Co do Twojego auta, to moze rozwaz sprzedaz Uno i kupno UT - znajac swiat wyjdzie taniej, niz uturbianie czegos, co mozna kupic juz uturbionePoza tym oszczedzisz sporo czasu i nerwow

Mrówczan dobrze prawi

...::: Italian Pocket Rocket Fiat Uno Turbo MK1 Project
New Episode 500+ In progress
STAGE II 258Km & 311Nm
https://www.facebook.com/ItalianPocketRocket

New Episode 500+ In progress
STAGE II 258Km & 311Nm
https://www.facebook.com/ItalianPocketRocket

- chemmist
- Zaawansowany użytkownik
regenerowana VL7 do zdjęcia chodziła bez zarzutu, używana T28 już ponoć kopci.......mrowczan pisze:Tak samo niewiadomo, ile pochodzi regeneracjachemmist pisze: ja bym się decydował na regeneracje, używka nie wiadomo ile pochodzi.

co do regeneracji to wszystko zależy na jaki zakład się trafi, albo jaki dzień ma pan składający oraz ile się za całość zapłaci. Ja nie narzekałem, ty chyba też nie

F.I.A.T. : Fabbrica Italiana Automobili Turbocompresse
- mrowczan
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Częstochowa
Bo akurat dobrze trafiles z regeneracjachemmist pisze:regenerowana VL7 do zdjęcia chodziła bez zarzutu, używana T28 już ponoć kopci.......mrowczan pisze:Tak samo niewiadomo, ile pochodzi regeneracjachemmist pisze: ja bym się decydował na regeneracje, używka nie wiadomo ile pochodzi.![]()
co do regeneracji to wszystko zależy na jaki zakład się trafi, albo jaki dzień ma pan składający oraz ile się za całość zapłaci. Ja nie narzekałem, ty chyba też nie

-
- Użytkownik
mrowczan pisze:Tak samo niewiadomo, ile pochodzi regeneracjachemmist pisze: ja bym się decydował na regeneracje, używka nie wiadomo ile pochodzi.
Co do Twojego auta, to moze rozwaz sprzedaz Uno i kupno UT - znajac swiat wyjdzie taniej, niz uturbianie czegos, co mozna kupic juz uturbionePoza tym oszczedzisz sporo czasu i nerwow
Przeca napisałem, że 1,3T wsadzam silnik.

Auta nie sprzedam nie ma bata!
Pojawia się też pytanie, czy podejdzie mi skrzynia z 1,4 do 1,3T... No i założyłem kolejny temat o częściach.
-
Skrzynia podejdzie, trzeba tylko zrobic otwor na czujnik i wymienic dolne mocowanie alternatora na to z 1.4n/a