Przewody paliwowe
- triskalion
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Warszawa/Chorzów
- Auto: Uno 1.3T
Przewody paliwowe
Myślę nad wymianą przewodów od filtra wtrysków, wiadomo o co chodzi. Są stare a nie chce mieć podobnej sytuacji jak kwiatek. Można kupić specjalnie do UT czy trzeba robić samemu? głównie chodzi o odcinki listwa-wtryskiwacz, robił już ktoś? na co zwrócić uwagę itd? nie chcę się zjarać gdzieś po drodze...
Uno 1.3 Burbo
-
- Spamer :P
Re: Przewody paliwowe
Po pierwsze i po ostatnie to kup dobre te przewody, które jak moje nie popękaja po 3 miesiacach. Wg mnie najlepiej to jest znalezc fabryczne przewody paliwowe z jakiegos swierzego samochodu na zlomie. Jak nie bedziesz palil papierosow nad rozlaczonymi przewodami to sie nie pojarasz 

- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
W 1,3 od listwy do wtryskiwacza ja dawałem przewody firmy GATES. Nie dawaj FAGUMITU bo one pękają pod wpływem temperatury.
Jezeli chodzi o inne przewody to moze to być fagumit ale trzeba uważać aby nie szły blisko wydechu.
Jezeli chodzi o inne przewody to moze to być fagumit ale trzeba uważać aby nie szły blisko wydechu.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
-
- Kontakt:

ja u siebie większość mam na przewodach w stalowym oplocie , 25złmetr + zakucia, można też użyć starych i dać dobre opaski to wytrzyma wszystko tylko gorzej wygląda.
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
-
Można mieć przewody za 25zl, albo za 25zl za metr 

- triskalion
- Aktywny użytkownik
Ok ale jak się je zakuwa? on jest jakoś zintegrowany z listwą i sie zastanawiam jak się za to zabrać żeby nie zdupczyćZibi122 pisze:W 1,3 od listwy do wtryskiwacza ja dawałem przewody firmy GATES. Nie dawaj FAGUMITU bo one pękają pod wpływem temperatury.

Uno 1.3 Burbo
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
Nie są zintegrowane z listwą. One sa pewnie u Ciebie jeszcze na fabrycznych gumkach i mocowaniach. Musisz wyjać listwe i je porozpinać i złozyć na nowych przewodach i opaskach zaciskowych takich ałych skrecanych. Tylko kup dobre opaski. Przewody mozna zrobić troszke dłuższe od fabrycznych to będa bardzie wytrzymałe na zginanie i ciepło.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
- triskalion
- Aktywny użytkownik
O taką odpowiedz mi chodziłoZibi122 pisze:Nie są zintegrowane z listwą. One sa pewnie u Ciebie jeszcze na fabrycznych gumkach i mocowaniach. Musisz wyjać listwe i je porozpinać i złozyć na nowych przewodach i opaskach zaciskowych takich ałych skrecanych. Tylko kup dobre opaski. Przewody mozna zrobić troszke dłuższe od fabrycznych to będa bardzie wytrzymałe na zginanie i ciepło.

Uno 1.3 Burbo