Jaka skrzynia do pgt ?

skrzynia, sprzęgło, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

bujaka77
Obserwator
Auto: Uno 1.3T

Jaka skrzynia do pgt ?

Post autor: bujaka77 »

Jaką skrzynią mogę zastąpić org.1.4T?Najpierw brak 2-biegu a następnie mechanizm różnicowy mogłem zobaczyć bez rozbierania skrzyni!Drugi otwór w okolicy zębatki prędkościomierza!
wsk
Spamer :P
Miejscowość: Jaworzno

Re: Jaka skrzynia do pgt ?

Post autor: wsk »

Temat raczej do dzialu naped, a szkrzynie mozesz zastopic kazda ze strego silnika SOHC z gornym wybieraniem+ chyba przekladka wybierakow z twojej na linki(uno 1,4 1,3 turbo, tempra tipo 1,6 itd) ale niejestm pewien na 100%.
Fiat Uno Turbo 1301 Turbo@150HP 216Nm - zdedchło
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo :D - śmigam
bujaka77
Obserwator

Post autor: bujaka77 »

Z tematem to masz racje,a skrzynie mają umieszczony po prawej lub lewej rozrusznik.Po za tym mocowanie przegubów ja mam jak w vw na śruby i nie wiem czy mogą być zwykłe.wybierak mam górny na linki.pozdro.
Awatar użytkownika
ed hunter
Obserwator

Post autor: ed hunter »

jestem w trakcie/po wymianie sb, kupilem ja od forumowicza hz10, miala byc do pgt a okazalo sie ze jest od ut, jest troche lepiej niz na mojej starej ale bez rewelacji (2 nie wchodzi plynnie ale tez nie zgrzyta co zdarzalo sie w mojej starej) troche problemow jest z zawieszeniem jej do podluznicy bo lapa od bgt nie pasuje na otwory od ut tylna lapa trzyma na 2 a nie na 3 srubach ale spokojnie daje rade, kupilem na allegro lape od uno i bede kombinowal, jezeli chodzi o przelozenia skrzynka napewno jest krotsza
Załączniki
pgt
pgt
uno
uno
Awatar użytkownika
ZibiUT
"FireStarter"
Miejscowość: Kampinos
Kontakt:

Post autor: ZibiUT »

Przekładaj ze stare skrzyni trzymanie i nie kombinuj z łapą. Tam się kilka śrub odkreca i wszystko ładnie schodzi. Jak się boisz o daj do jakiegoś mechanika. Nie ma co kombinować z łapą.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
Awatar użytkownika
ed hunter
Obserwator

nie chodzi o to ze "sie boisz" tylko skrzynie od ut trzeba mocno naciagnac/skrecic zeby ja powiesic na lapie od pgt, nie bedzie wisiala swobodnie :|, i dodatkowo naciagnieta bedzie tez na poduszcze z tylu
hz10

Post autor: hz10 »

ed dobrze pisze na łapie od gt będzie prężyć ale z tego co pamiętam trzeba zrobić 1 fasolke i powinien być git. ed dwójka ciężko wchodzi :shock: niemożliwe , u mnie wszystkie wchodziły jak w masełko
Awatar użytkownika
ed hunter
Obserwator

byc moze jest to wina wybieraka, ktory jak widzialem jest "dopasowany" i nie wbiera do konca idealnie
hz10

Post autor: hz10 »

to nie może być wina wybieraka bo on tylko ciągnie albo pcha i w zasadzie nie ma wpływu na prace skrzyni, jedyne co ma na to wpływ to wybierak wysokości możenie nie przeciągać do skrajnego położenia
ODPOWIEDZ