Gwint do UNO i podobne
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
Gwint do UNO i podobne
Mam pytanko nastepujące :
Czy mozna by od czegoś kupić gwintowane zawieszenie i dać do przerobienia tak aby pasowalo do Uno?
Od czego by najlepiej cos takiego dorwać??
Czy ktos to robil.??
Czy mozna by od czegoś kupić gwintowane zawieszenie i dać do przerobienia tak aby pasowalo do Uno?
Czy ktos to robil.??
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
- mops
- "Cichociemny"
- Kontakt:
Re: Gwint do UNO i podobne
albo kupujesz ORYGINALNY gwint do uno albo nie masz gwintu... - chcesz jezdzic na kombinowanym zawieszeniu ??? Moim zdaniem brak wyobrazni...Zibi122 pisze:Mam pytanko nastepujące :
Czy ktos to robil.??
Niemiecki temperament - hiszpańska precyzja 

- ZibiUT
- "FireStarter"
- Kontakt:
Wiesz wydać 3000 zl na gwint gdzie samochód wart jest 5000 nie ma sensu po za tym znalazł bym inne porzyteczniejsze rzeczy na które ta kasa by poszla.
- mops
- "Cichociemny"
- Kontakt:
Zibi122 pisze:Wiesz wydać 3000 zl na gwint gdzie samochód wart jest 5000 nie ma sensu po za tym znalazł bym inne porzyteczniejsze rzeczy na które ta kasa by poszla.
No to odpusc gwint skoro Cie nie stac.... Jezeli nie masz kasy to po co chcesz kombinowac ?? Dla lansu ?? "Wiesz mam zawieche gwintowana - taka samorobka ale zawsze GWINT..."
Zawieszenie, opony, hample, - tu sie nie kombinuje i sie nie oszczedza !! Rozumiem wieksze hample by miec czym zatrzymac bolidaale przerabiac zawieszenie ?? Kupujesz dobre sprezyny dedykowane do autka jak i podobnie amortyzatory i po sprawie...

- mops
- "Cichociemny"
- Kontakt:
tia i stare gó..... bedzie wkladal.....Lui pisze:za 2500zł jest do kupienia całe uno z gwintem
zreszta nie moj pieniadz i nie moje zdrowie.. Ja jezdze czasem b.szybko (powroty ze szkoly itp...) i jakos nie zaufalbym starym przelatanym "gwintom" a i wydawanie takiej kasy moim zdaniem nie ma sensu jak sie wyczynowo nie jezdzi...
Konczac jestem zdecydowanie PRZECIWNY pomyslowi dorabiania/dopasowywania zawieszenia od innego auta do uno... Albo kupic dedykowane albo za ta kase pojechac na wczasy

-
- Spamer :P
mops pisze:tia i stare gó..... bedzie wkladal.....Lui pisze:za 2500zł jest do kupienia całe uno z gwintem
zreszta nie moj pieniadz i nie moje zdrowie.. Ja jezdze czasem b.szybko (powroty ze szkoly itp...) i jakos nie zaufalbym starym przelatanym "gwintom" a i wydawanie takiej kasy moim zdaniem nie ma sensu jak sie wyczynowo nie jezdzi...
Konczac jestem zdecydowanie PRZECIWNY pomyslowi dorabiania/dopasowywania zawieszenia od innego auta do uno... Albo kupic dedykowane albo za ta kase pojechac na wczasy
jesteś brutalny

lancia dedra 2.0t
- KYS
- ' TDI '
- Miejscowość: Warszawa / Julianów
- Auto: Inne
- Kontakt:
hmm czegoś tu nie rozumiem...jugo500 pisze:ja osobiście olał bym gwint . szkoda kręgosłupa na naszych drogach![]()
może lepiej kup dobre sprężyny i amortyzatory, moje uno będzie pomykać na Bilstein B8 jeszcze niewiem co ze sprężynami ,jak to noviteca dadzą rade to ok,w ostateczności kupie H&R

dlaczego "gwinty" mają być synonimem twardego zawieszenia?
czy zawieszenie gwintowane, to nie jest takie, które ma możliwość regulacji wysokości prześwitu (i to tylko z przodu?)

twardość zależy od dobrania amortyzatorów i sprężyn, a nie od tego, czy zawieszenie jest gwintowane czy nie

-
- Spamer :P
- Miejscowość: krakooff
- Auto: Uno 1.4T
Zeby przerobić gwint z innej fury jest sporo roboty i żeby to dobrze działało to nie wiem czy koszty przeróbki + koszty zakupu nie przerosną sensowności tego działania i nie wyjdzie taniej kupić dedykowanego zestawu
.
I druga sprawa z gwintem to taka, że jak sobie tym nie pokręcisz raz na dwa tygodnie to potem będzie ciężko ruszyć regulacją, w szczególności po zimie(nawet jeśli elementy regulacji będą z nierdzewki).
Poza tym dużo niżej nie zejdziesz ponieważ "talerz" na którym siada sprężyna dużo niżej nie zejdzie przy Twoich 15", jedyne co to niższe sprężyny i potem tylko podnosić na regulacji.

I druga sprawa z gwintem to taka, że jak sobie tym nie pokręcisz raz na dwa tygodnie to potem będzie ciężko ruszyć regulacją, w szczególności po zimie(nawet jeśli elementy regulacji będą z nierdzewki).
Poza tym dużo niżej nie zejdziesz ponieważ "talerz" na którym siada sprężyna dużo niżej nie zejdzie przy Twoich 15", jedyne co to niższe sprężyny i potem tylko podnosić na regulacji.
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Kontakt:
Nie chce niżej niż mam ale chodzi o to że nie chce mi się zmieniać 2 razy w roku amorków z springami z zimy na lato i odwrotnie po za tym do -60 ciężko kupić dobre amorki.
Ja już pomysł na i chyba wiem jak zrobie mam nadzieję ze kasa szybko sie znajdzie i bedzie fajnie.
Ja już pomysł na i chyba wiem jak zrobie mam nadzieję ze kasa szybko sie znajdzie i bedzie fajnie.